torsdag, januari 01, 2009

Våga se ljust på 2009


Idag så är det många som är trötta efter sitt nyårs firande. För visst är det så att det är många som är uppe kanske för länge och många har också kanske också fått i sig lite för mycket av alkoholen. Så dagen idag är tung.
Jag läste en artikel på nätet att idag är det pizza som gäller för många.
Själv körde vi rester från igår.

Men idag kan det upplevas som dubbelbaksmälla för efter att nu firat jul och nyår så är det tungt för många på flera sätt.
Ekonomiskt så kan det ha gått lite över tillgångarna med jul och nyår och nu skall det betalas. Sen stiger man på vågen och efter en lång jul och nyårshelg så kan det kanske bli lite för mycket mat så det blivit ett par kilo för mycket som nu skall bort.

Därför kan de här dagarna nu kännas tunga att ta itu med.

Men därför vill jag ändå ge dig rådet att att se positivt 2009 som kommer nu. För ser du på hela året så finns det faktiskt massor med möjligheter men det viktiga är att du vågar se dem.
För är du nu tyngd över början så våga nu också att se ljust på framtiden.
För känns januari tung för dig så är det fler i liknande situation men när ni sen tagit er över detta hinder så är man desto starkare.

Sen är ju många rädda för lågkonjukturen som skall komma. Men desto mer vi pratar om den desto större blir den. Tyvärr har den slagit stort mot ett företag här på Åland men desto mer vi är rädd för den desto större blir den.
De nordiska länderna bör ha ekonomisk styrka att gå in med stimulansåtgärder för att möta lågkonjukturen.
Därför tror jag inte att den kommer att slå så hårt för oss.

Så med dagens inlägg vill jag ge dig utmaningen att våga se ljust på 2009, vissa kanske tycker nu att det kan vara en tung tid. Men våga då istället se ljust på 2009. För 2009 kan inte bli något du inte själv ser.
Så sätt upp mål för ditt 2009 och har du svårt med det så gå gärna in på min gode vän Christophs blogg där du får tips och idéer på hur du lägger upp bra mål för 2009.


Lycka till och ha det så bra.

Inga kommentarer: