fredag, januari 23, 2009

Natwest - Island games


27 Juni - 4 Juli så är stora dagar här på Åland. Då kommer ö-spelen att hållas på Åland. Allt som allt är det 25 öar som tävlar då och hela 3.211 deltagare är anmälda till spelen.
Själv var jag med som aktiv på de första ö-spelen -85 på Isle of man.

Jag har varit med som ledare på 3 ö-spel. Höjdpunkten idrottsligt var nog ö-spelen på Gibraltar 1995 då vi inom simningen kom hem med 1 guld som då också var ö-spelsrekord och sen två brons.
Formtoppningen var så lyckad då att alla simmare persade och vi slog något otroligt med åländska rekord.

Men nu tillbaks till årets ö-spel som kommer att bli ett jättebra arrangemang med en otrolig stämning.
Själv kommer jag nog att vara i simhallen att hjälpa till så mycket som jag hinner. Sen har jag också erbjudit vår gäststuga till Gotlands simförbunds förfogande.

Jag vet att det finns vissa som är skeptiska på satsningarna som görs inför ö-spelen men vi får inte glömma vad dessa spel gör för turismen. Men det viktigaste är att åländska barn har möjlighet att se högklassig idrott och det kan öka våra barns framtida idrottsliga intresse.
Men tänk er att det kommer ca 3000 idrottare utifrån och sen ledare, journalister och supporters.
Den veckan kommer det verkligen att vara stämning och fart på hela fasta Åland.
Så Åland kommer att synas runt om hela världen. Så är du en Ålandsvän så var stolt över att Åland arrangerar en så stort arrangemang.

Du kan läsa mer om dessa tävlingar här.


Ha det så bra

1 kommentar:

Anna sa...

Hej Göte! Jag är definitivt tummen upp för öspelen :-)! Har jobbat lite som funktionär men också tagit del av andra bitar här och var - häärligt! Om du vill se lite av mina reflektioner från öspelen så kika in på min blog www.sunnyanna.com