fredag, augusti 28, 2009

Viktigt med rätt ledarskap

Jag blev att fundera en dag på vilket ledarskap är det optimala ? Nu i media så har det varit en hel del om det osynliga ledarskapet, och det är ju inget bra för då skriker alla åt alla håll och man vet inte åt vilket håll skeppet är på väg.
Sen har man den dominerande ledaren, som styr skeppet själv och inte lyssnar på andra. Så en fel navigering där av ledaren så kan det lätt gå på grund.
Sen har vi den lyssnande ledaren som lyssnar och disskuterar men sen tar det slutliga beslutet vilken väg man skall ta. Men tar också ansvar om det går fel.

Det här den här senaste ledarstilen som jag gillar bäst och tycker mest om för den ger en tillhörarfas och samtidigt kan det lyfta fram mångas kreativitet om man känner att någon lyssnar. Det ger en känsla av delaktighet.
Ser man på den dominerande så vill ju kunna allt själv och då kväver man de andras potential, kreativitet och produktivitet.

Medan den första så jobbar alla på att få vara en ledare och vill styra själv och då vet man inte vart det går.
För alla vill vi vara med och styra och ge våra synpunkter om vi bara får chansen. Så då önskar vi alla få en ledare som tar del av våra idéer.

Ha det bra.

Inga kommentarer: