lördag, augusti 29, 2009

En investering i hälsan

Om två veckor idag, så går Stockholms halvmaraton och för första gången planerar jag lite min förberedelse för att få så effektiv träning som möjligt inför halvmaran.
Jag är lite lat så springer hellre lite längre och saktare och hoppar gärna över intervallpassen. Men nu i år så har jag en god vän att komma med program de sista tre veckorna. Och nu idag så var det lång länk på schemat så jag körde för andra gången länken sund runt. Den sträckan är runt 20 km ganska mycket kuperad men otroligt vacker. Att avsluta länken med cirka 6 km på norra sundsvägen så kan göra många avundsjuka. Men norra sundsvägen består också av en del backor, så sista kilometrarna tar tid. Idag tog den länken på 20 km 2 timmar och 3 minuter så nästa gång tror jag skall försöka runda den under två timmar. Senast var det ett lätt regn sista 10 km, nja egentligen så sista kilometern öste det ner. Men annars var det ett lätt regn. Jag tyckte det var lite skönare med regn än värmen och vinden idag. Det här med vinden är lite intressant hur man på en länk kan känna att det är motvind hela tiden trots att man springer en bana som går runt.

Men just nu känns det som jag är på rätt väg och kan göra ett försök att bättra min tid på halv maran.
Hoppas nu bara att man får vara frisk och hel. Men jag måste köpa nya skor för tyvärr är mina skor nu så trasiga och nötta att jag måste skaffa nya.
Och skall man ha skor åt den här kroppen så kan jag inte pruta på kvalitén, så då blir det att kosta tyvärr.
Men investeringen är nog lönsam eftersom det är en investering i hälsan.


Ha det så bra

2 kommentarer:

Christoph Treier sa...

Grattis till dagens träningsprestation! du verkar pricka formtoppen perfekt :-)

Göte sa...

Tack, och jag hoppas formen skall hålla i sig. Hände en olycka när jag klippte gräset idag som ledde till att jag steg snett. Hoppas det bara känns ikväll och borta imorgon.

Ha det bra