torsdag, januari 31, 2008

Narkotika politik

Idag så var det ett informationstillfälle om substionsvården på Åland och jag var dit men hann bara vara där i 50 minuter och jag var där som fältare, så politiker Göte fick stanna hemma. Men oj vad svårt det var att sitta där och censurera orden.
Och när man börjar diskutera eventuell tvångsvårdslagstiftning så blir det extra svårt att vara tyst och snäll. Men vilken tur att man har en blogg ;-) När man började säga att tvångsvården inte hjälper utan att man skall acceptera en missbrukarkarriär på åtta år !!!! Det kommer aldrig någon att lyckas övertyga mig om att en tvångsvårdslagstiftning inte är till nytta utan man skall acceptera en åtta års missbrukarkarriär förrän de är beredda för att sluta själv. För det har inte lyckats någon annanstans heller med tvångsvården se på Sverige nämnde en i panelen. Men herre jösses med vår litenhet så kan vi regera redan när personen är i nyfikenhets- eller förälskelsefasen. Men då sätts det också ett stort ansvar på kommunerna att man tar tag i problemet sen. Men inte så bara med en tvångsvård blir Åland narkotikafritt utan det är ett verktyg som kan hjälpa någon istället.
Vist har vi barnskyddslagen men är personen över 18 så är den tyvärr utspelad.
Vi skall inte i narkotikapolitiken bara se på en egen prestige utan vi måste jobba på många olika sätt och vara öppna för att även andra kan tillföra saker. Prestige och ära kan vi ha när man pratar om bl.a. byggnader och vägar. Men i de mjuka värden så måste vi vara ödmjuka inför stundens allvar och jobba gemensamt för allas bästa.
Finns ett kinesiskt ordspråk som heter "ett gram högmod är nog för att ödelägga hundra kilo dygd".
Ha det bra.

Inga kommentarer: