fredag, januari 25, 2008

Varför ?

Igår kom bomben. Kaisa Varis har lämnat ett positivt dopingprov. Fast det står positivt så är det definitivt inte bra eftersom positivt i det här fallet betyder att det är frågan om dopingmisstanke.
Nu åkte ju Varis dit för doping redan 2003 och blev då avstängd i två år. Men inte nog med det för hösten 2005 så höll hon sig undan från dopingtest. Och därför blev hon inte blev uttagen till Turin-OS. Sen bytte hon till skidskytte och när Varis nu i januari vann i Ruhpolding så blev jag inte glad som jag brukar över finländska segrar utan mer orolig. Och tyvärr hade jag rätt för hon var redan då troligtvis dopad.
Nu måste man väl säga att det bara är A-provet som ännu har analyserats så man väntar nu på B-provet som ännu skall analyseras innan man man verkligen blir fälld för doping.
Men nu till denna människa Kaisa Varis som jag inte förstår varför man ännu en gång dopar sig. Vad har man att vinna med att dopa sig ? Man åker ju ändå fast till slut nu istället så har hon skämt ut sig rejält inför den stora sportvärlden. Men oj vad hon nu skämt ut sitt namn. Jag rekomenderar henne att byta namn men för guds skull bara hon då inte gifter sig med sin tränare Kari-Pekka Kyrö som var landlagstränaren i det katastrofala VM i skidning 2001 i Lahtis där finska skidare åkte dit för doping på löpande band. Så gifta sig till Kyrö är ingen höjdare. Men det jag undrar att vad är värt att ännu en gång dopa sig? Visst att man chansar för att nå världseliten med fusk en gång förstår jag nästan även om jag anser att det är fel. Men att först åka fast och sen ännu en gång till så det är ju totalt korkat. Är det så att man måste gå till livstidsavstängning för doping för att få bort eller minskning för bort får man det nog aldrig tyvärr. Idrotten betyder mycket för mig men såna som Mika Myllylä, Harri Kirvesniemi, Marion Jones, Ben Johnsson, Dieter Baumann, Michael Rassmunsen tyvärr kan den där listan bli oerhört lång och alla dessa så förstår idrottens namn vilket är synd. Nu hoppas jag istället man tänka på det positiva med idrotten som spänningen, dramatiken, glädjen och träningsvärken om man själv utövar det på sin nivå.
Slutligen vill jag önska alla som skall på idrottsgalan imorgon att ha det så trevligt. Själv så skall jag umgås med familjen. Om jag får för de övriga så skall jag fara och se på VÅSC herrar men det beror vad de övriga säger.
Annars kanske lite tv idrott som alpint och hockey för fotbollen visas inte i mina kanaler imorgon.
Så efter det har jag annan färsk idrott i huvudet och glömmer bort fuskare för det är helt onödigt att ägna tankar åt fuskare när det finns riktiga och ärliga idrottsutövare.
Ha det så bra.

2 kommentarer:

Tommy sa...

hej Göte,

intressant det du skriver! Jag håller med om att det finns hopp om mänskligheten! Tyvärr är det nog så att toppidrotten svämmar över av pengar vilket gör att mången utövare tar risken att gå över till "den gråa zonen". Ha det och lev väl!

Göte sa...

Helt rätt att pengarna har sin stora del i det. Sen så är det väl att vi har en kultur att vi skall vara vinnare som också har sin del.
Men sen måste pengstegringen stoppas upp.
Ha det bra.