fredag, oktober 24, 2008

Falska fiskar


Jag läste förut på internet om att det förekom falska fiskar på meny i Luleå. Men nu simmar de även i Ålands idrottscenter må jag säga för jag blev rent ut sagt för..nnad när jag fick ett samtal i onsdags att det står i tidningen att Roger Höglund (c), ordförande i kommunstyrelsen och i ÅIC, tillsammans med ÅIC:s verksamhetsledare John Holmberg lämnat in ett anbud på driften av Ålands idrottscenter.
Visst börjar det blite tjatigt ja nästan som en hetsjakt mot Roger Höglund här på min blogg och jag har haft ett dåligt samvete om det - förut.
Men inte nu längre.


Först ringer man hem till mig och vill bli ordförande, vilket jag sen föreslår eftersom han tydligen blivit lovad det.
Nå sen ett år senare så lägger man driftsbolaget Ålands idrottscenter i likvidation för att bolaget går och sköts så dåligt, trots stigande besöks siffror.
Sen så bildar ordförande och verksamhetsledaren i ÅIC ett nytt bolag och söker om driften för ÅIC.
Samma person som nu lägger in ett bud på att driva anläggningen som just la ned ett bolag med många aktieägare som gått in med egna pengar för att stöda anläggningen ekonomiskt.
Det de två gjorde nu är ett svek mot alla aktieägare.

Jag är helt övertygad om att det finns en bra framtid för anläggningen för det är en bra anläggningen med ett helhets koncept som jag inte sett någon annanstans. Men då måste man våga jobba lånsiktigt och inte jobba för en egen vinning.
Visst kan jag erkänna att det kändes frestande att lämna in ett anbud själv. Men jag jobba emot en likvidation av Ålands idrottscenter.
Nu kommer anläggningen då högst troligtvis att drivas i kommunal regi.
Sen om det är bra eller dåligt vet jag inte, men jag har tyckt det har varit en stor utmaning att att försöka driva det så mycket som möjligt med egna medel.
Men nu kan man lugnt säga att kommunstyrelsen socialiserade anläggningen när de beslöt att begära Ålands idrottscenter i frivillig likvidation.
Nå hallen finns där och jag kommer fortsättningsvis att jobba för att fylla hallen så mycket som möjligt och det hoppas jag nu också att Finströmskommun vill trots att de inte tänker bygga en evkueringstrappa.

Ha det bra.

Inga kommentarer: