måndag, augusti 18, 2008

SIMNING


I många år har simningen haft stor betydelse för mig. Jag tror att jag var ca 7 år när jag blev i lurad ner i idrottsgårdens simbassäng. Ja jag blev faktiskt lurad för jag var livrädd i många år för vatten och då att simma.
Enligt min kära mor mor så lär jag ha ropat " NEJ MIMMA" bara vi åkte ner ner mot hamnen i bilen.

Men sen lyckades en dam lura mig att gå ner i vattnet, och efter det så fick man inte upp mig därifrån. I mitt förra inlägg så skrev jag om när jag blev mobbad och det var simning som hjälpte mig. På träningarna kände jag mig trygg.
Den enda likhet jag har med Michael Phelps så är nog att vi båda tycker om simning som sport. Men under detta OS så har han fått många att följa med simning, och hans kamp till att ta 8 guld.

Men det är inte det som gör mig mest imponerad av fenomenet Michael Phelps. Det är historiken. Jag har tagit följande från aftonbladets hemsida "samtidigt började Michael få problem i skolan. Han fick diagnosen ADHD och sågs som ett problembarn. En lärare förklarade för mamma Debbie att han "aldrig kan sitta still och aldrig kommer att kunna fokusera på någonting".
Med att ta 8 OS guld så kan man fokusera, helt klart. Riktigt roligt att se vad simningen betyder för honom men framför allt betytt för honom.



Själv så startade jag tillsammans med två andra eldsjälar SIF simsektion 2005 eftersom vi fick vår fina simhall i Godby då. Vi ville ha en verksamhet som skulle inte skulle bli för stor, utan lätt att sköta.
Idag efter 2 ½ år så har vi nu 100 stycken inskrivna !!! Jag trodde aldrig att det skulle hända att vi lilla förening en dag skulle ha 100 barn inskrivna i vår verksamhet.

Nu hoppas jag att vår verksamhet skall ha en likadan betydelse för några av våra simmare som "North Baltimore Aquatic Club" hade för Michael Phelps när han kom dit 11 år gammal. Det är inte att de skall ta 8 OS-guld, utan att vi SIF simning som förening skall ge en trygghet och stabilitet i uppväxten.
För de viktiga grundstenarna inom idrotten anser jag är att sin idrott skall vara roligt och innebära vänskap. Sen skall föreningen också kunna erbjuda kvalité och engagemang förutom de två första grundstenarna.


Ha det bra.

2 kommentarer:

Christoph Treier sa...

Du fattar i ditt inlägg i ord vad idrotten egentligen är. Det är inte berömmelse och glamour, det är inte medaljer och pengar. Idrott betyder så mycket mera. Precis som du skriver. Jag beundrar dig att vågar bjuda så mycket på dig själv i din blogg men jag vet att dina inlägg förmedlar hopp för många.

Göte sa...

Sån är jag. Alltså en enkel person som gärna bjuder sig. Och jag trivs med det ändå mer om någon mår bra av det.

Tack för den fina kommentaren.