söndag, augusti 10, 2008

Motorbana eller inte detta är frågan....

Det debatteras mycket i tidnigarna om för och emot motorbana, och det är ett ämne som väcker känslor.
Jag förstår båda sidor, och man kommer aldrig att bygga en motorbana utan protester var den än byggs.
Och jag tycker att motorsporten som är mycket framgångsrik har rätt till en träningsanläggning, men hur stor skall den sen byggas det är en annan fråga.
Alltså det här är en stor anläggning som tydligen väntas få hit stora tävlingar. Jag har hört ryktas om STCC, men hur stora är de chanserna ?
Jag tror det blir svårt att motivera de olika motorteamen att betala bl.a. färjkostnaderna, jag tror att det blir en hel del merkostnad att komma till en Ö.

Miljön säger ju många att skall vi tillåta den miljöförstöringen ? Nå vi tillåter fiskodling och jordbruk också.
Sen är det ju så att nu måste ju de motorburna ändå träna någon annanstans, däremot så kan vi ju ta lärdomen av Gotland ring och deras safety och Eco driving som de har.

Men sammanfattningsvis så en motorbana för de ålänningar som håller på motorsport så tycker jag är okej om konceptet är realistiskt och att det inte blir för stor åverkan på miljön. Men sen att drömma om riktigt stora tävlingar så är jag väl lite mer skeptisk till.
Men sen skall väl jag inte sätta begränsningar för hur de skall bygga för eldsjälen Danne Sundman har ju alltid sagt att de skall bygga utan stöd och då måste man ju låta de bygga efter sina planer så länge MKB:n håller.

Ha det bra.

Inga kommentarer: