tisdag, december 09, 2008

Ett stort kliv framåt

11 november skrev jag ett inlägg som hette "ett steg på väg" Då handlade inlägget om att både ritning och kostnader för om- och tillbyggnad av servicehuset Tallgården blev godkända i fullmäktige.
Men det jag då också skrev var att det här var det första steget. "Nu bör man börja se över hur man kan utveckla ledarstrukturen så att vi kan förbättra vår service till de äldre. Sen har jag nått till mitt stora mål om en utvecklad äldreomsorg för alla äldre i kommunen". Dit känns det som jag kommit idag.
Kommunstyrelsen hade på kommundirektörens förslag bantat bort ien tjänst som servicehusföreståndare budgeten för 2009. Omsorgsnämndens förslag var att man skulle inrätta en tjänst som servicehusföreståndare.
Men ikväll fick jag på nytt in i budgeten om att serviceföreståndartjänsten skall inrättas fr.o.m. 1 augusti 2009.
Nu håller jag på att få den ledningstruktur som jag vill ha som omsorgsnämndens ordförande. Med den här ledningstrukturen så kan man se på hur man kan utveckla äldreomsorgstjänster åt de äldre.
Extra roligt var det att det var ett enhälligt kommunfullmäktige som tog ändringen i budgeten. Och det är det här som gör att jag trivs så bra i med politiken i Sund för här ser man inte prestige i frågor. Utan istället funderar man på vad vad kan man förbättra för kommuninvånarna och till vilket pris.
De köper inte vad som helst utan det gäller att man har bra motiveringar till det man vill ha.
Men en viktig sak är viktig att komma ihåg och det är att i politik åstadkommer man inte något själv utan en bra nämnd och bra personal så skulle man inte åstadkomma detta.
I budgeten så finns det också med nu en bil för hemservicen, så nu behöver det inte längre köra runt med egen bil.
Med kvällar som ikväll är politik kul.

Ha det bra

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hemservicen får en bil!!! Tack!!!
/ Olivia

Göte sa...

Det är ni värda och det har ni förtjänat tack vare ett bra arbete. Och det är er rätt att ha en tjänstebil. Det är jag som skall tacka för ett bra arbete.