söndag, september 30, 2007

Vad är man beredd att lova inför ett val, för att få makten

Nu när valet är inför slutspurten så lovas det mycket. Jag är visserligen ganska ny inom politiken men börjar inte vissa partier bli lite nervösa nu att om de skall lyckas med allt som de lovar nu och att hur skall alla dessa löften uppfyllas. Jag blev att tänka på det nu när jag läser dagens husis och Tehy tackar nej till ett lönepåslag på 12,7 % fram till den 31.1.2010. Allstå i euro skulle den genomsnittliga lönen för en sjukskötare stiga med 317 euro !!! Varför har denna situationen uppstått jo för att det partiet som gjorde största framgångarna i finska valet, lovade att nu är det dags för sjukskötarna att få en rejäl lönehöjning 500 euro tror jag det var. Undrar nu hur samlingspartiet tänker, var det värt att lova alt det inför valet, för nu är det upp till dem med Katainen på penningposten att se till att hålla med det man lovat.
Så därför är det intressant att se på vad som lovas nu här hemma just nu under valspurten för man skall kunna hålla sina löften sen.
Därför är jag glad att mitt parti socialdemokrater inte lovar sånt som vi inte vet hur vi skall finansiera det.
Okej jag har är väl den då som ställt till det mest, med skrivelsen om att det bör utredas hur "fler bör få tillgång till den offentliga tandvården" och hur skall jag kunna stå för det ?
Det var därför jag ville ha en skrivelse om att det skall uredas för jag som ny inom politiken vill nog se de ekonomiska konsekvenserna först. Men efter att få hört att om det skulle anställas ytterligare tre tandläkare till ÅHS så skulle de klara av att kunna ta emot hela åländska befolkningen. Då är jag beredd att stå för det.
För det är nog viktigare att se att de tjänsterna tillsätts i så fall, än att t.ex. ta över den beskattningen.

Ha det bra
Avslutningsvis varför kan jag aldrig skriva korta inlägg? Det var ju meningen nu men, som vanligt blev det en halv uppsats.
Ha det bra.

Inga kommentarer: