lördag, september 08, 2007

Säsongspremiär 2

Igår fredag så samlades det ca 25 intresserade högstadieungdomar som ville spela innebandy. Sen i våras så har jag lett ett projekt om ett samarbete mellan de tre stora innebandyföreningarna HIK, VÅSC och IF FRAM om att samarbeta kring ungdomar och en gemensam innebandy satsning.
Det vi konstaterade då var att många spelar innebandy fram tills de börjar årskurs 7 men sen skall de veta vart de skall ta vägen om de vill fortsätta spela innebandy många vet inte det.
Men sen är det ännu problematiskare för flickor för där har man inte tillräckligt många lag att få spela en åländsk serie.
Så det vi gör just nu är att få träna ihop sig var tredje vecka och sen i december eller januari far iväg på en turnering med ett 14 och 16 års lag för både flickor och pojkar. Okej nu tänker många att hur skall vi nu få ihop 4 kag med 25 spelare ? Men nu kommer alla och prata om det här i skolan så nästa träning då kanske vi är sammanlagt 50 glada innebandy spelare. Jag tror på det här projektet att det skall lyfta åländsk innebandy. Därför jobbar med det här med en evig optimism.

Ha det bra

Inga kommentarer: