torsdag, september 20, 2007

Politiskt ansvar

Jag blev och funderade på vilket ansvar man egentligen har som politiker. När man t.ex. sitter i kommunensfullmäktige så skall man anställa personer till olika tjänster och vad svårt vissa saker kan bli ibland. Säg nu att man skulle vilja anställa en person men sen är det något som säger att en annan person som också sökt tjänsten är mer lämpad för tjänsten. Då blir det att hjärtat säger en sak, men hjärnan en annan. Som en inbördeskonflikt, vem skall medla då? Då kan alltså uppstå en jobbig situation . Tro mig jag vet. Varför kommer jag på det här nu då ?
Jo jag hörde i radion idag om liberalernas valprogram som innehåller intressanta saker om de håller. Visst är det bra att lova pensionärerna mer betalt genom ett ålandstillägg men vem skall de bilda regering med det i programmet för har de räknat på vad det blir att kosta ? Var skall gränsen gå för vem som får det och vem som inte får det. Oj de har gett sig ut på djupt vatten.. Sen en sak som jag också funderade på var att nu då så skall MISE och MEDIS bort från kommunerna och läggas på landskapet. Inte undra på då att liberalerna inte vill ha färre kommuner eftersom kommunerna bara skall ha tomma skal och lägga pengar på hög. På mina 4 år i lagtinget så har jag hört nu att barnskyddet, specialomsorgen, MISE och MEDIS bort från kommunerna och in under landskapet.
Samtidigt så har de stått och ropat om ett nytt landskapsandelssystem om mer pengar till kommunerna. Vilket är bra om man inte sen plockar bort allt från kommunerna. Nå nu tror jag att liberalerna antagligen vinner lite röster på det här men skall de sen sitta i regeringen och lyckats med allt det där så stackars finansansvarige i landskapet. För det är en sak att lova men man måste ju kunna stå för det sen också.
Det blir annat det, än nu med Mr Wiklöf för då är det en ansvarsfull ekonomipolitik. För en sak har de i partiet lärt mig. Att innan man lovar något.. Ta reda på vad det kostar innan samt hur du skall finansiera det. När man vet det så då kan man lova det.
Det är vår ansvarsfulla politik.

Ha det så bra.

Inga kommentarer: