måndag, februari 16, 2009

Känns som Åland står stilla

Den här veckan är det sportlov här på Åland. Och det är lite som Åland står stilla just nu för försöker man få tag på någon så är risken stor att man får höra att personen har semester och är bortrest.
Tack och lov verkar det inte vara som för 4-5 år sen då nästan man förvänta sig att alla skulle resa bort.
Det var ett år då som jag reta upp mig oerhört när jag hörde att kommunernas idrottsinstruktörer rest bort med vissa ungdomar och de barn som stannade hemma hade inget att göra alls.
Nu verkar det tack och lov inte vara så illa längre. Jag träffade Mathias som är idrottsinstruktör i Finström och där har de något som händer varje dag.
Riktigt varierat och bra program.
Samma sak är det ju på sportlovet att föreningarna lägger ner verksamheten just för att det är sportlov.
Känns ju lite fel när en idrottsförening tar uppehåll under sportlovet, så då skall de inte ens kunna idrotta sin idrott de som är hemma.
Jag är själv skyldig till det eftersom simföreningen som jag är med och drar så har 6 av 7 grupper ingen aktivitet. Men vad kan man göra när det är ledarna som reser iväg. Nå nu så min grupp kör träning som vanligt. Visserligen hade jag endast 3 av 12 simmare där. Men jag har som princip att jag retar mig inte på de som är borta, utan gläds mig åt de som är närvarande.
Då får de som är där istället en mer kvalitativ träning, där de då får mer uppmärksamhet av mig.
Nå nu skall jag försöka fortsätta denna vecka som en helt vanlig vecka. Men eftersom det är sportlov så skall jag försöka träna varje dag förutom torsdag för det är jag bortrest :-)

Ha en bra sportlovsvecka

Inga kommentarer: