onsdag, februari 25, 2009

Att prestera på jobbet

När man jobbar så vill man prestera något för man är i de flesta fall stolt över sitt jobb. Men för att du skall kunna göra ett bra jobb som måste du trivas på din arbetsplats. Vems ansvar är det att du trivs på din arbetsplats? Visst är det ju en hel del upp till dig själv och just din attityd till di arbetsplats. Men för att du skall få en positiv attityd så är det ju omgivningen som betyder en hel. Då tänker jag bl.a. på är ledarskapet. Ett bra ledarskap gör också att man trivs på sin arbetsplats och det är viktigt.
Idag tänker jag på ord som dialog, förtroende, tydlighet, tygghet och ärlighet när jag tänker på ett ledarskap.
Som ledare så måste man visa vad som gäller men samtidigt så håller man en bra dialog med sina anställda så ger det ett förtroende som lönar sig i längden. För känner man ett förtroende av ledningen så vill man visa att man att man förtjänar förtroendet eftersom just förtroende också ger ett ansvar som i sin tur ger en stolthet för sin arbetsplats och arbete.

För att du skall ha en bra attityd så behöver du också ha en bra stämning kollegor emellan på din arbetsplats, men har du ett bra ledarskap så ger det trivsel på din arbtesplats.
Men tänk på att även om du inte är i ledningssituation så kan dú bidra med ditt genom att ha en positiv attityd och dela med dig av din glädje.
För vill du prestera på jobbet så måste du också trivas.

Ha det så bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, det här kan diskuteras mycket...
/Olivia

Göte sa...

Jo det har du rätt i. Men sen kanske vi ibland måste sluta snacka och göra något. Jag försöker iaf.
Ha det bra.