onsdag, februari 04, 2009

Entreprenör ser möjligheter, inte hindren


Ikväll har jag varit på seminarium om Ålands framtida affärsmöjligheter. Och det var en punkt där som intresserade mig lite extra och det var frågan offentlig verksamhet i privat regi - en möjlighet?
Och det pratade vi om i mindre grupper. Det som jag påminnde mig om i det grupparbetet var att nu är jag inte där som politiker, utan i egenskap av en i katapults personalgrupp. Så jag bet mig i läppen många gånger för att inte gå in i någon politisk debatt där utan vara konstruktiv och föra diskussionen framåt.
Jag trodde att det skulle vara mer om tillväga gångsätt med sociala företag än att ha någon politisk diskussion.
Men det intressanta med kvällen var att få höra en verklig entreprenör vid namn Azim Fatan och han var med i vår diskussionsgrupp.
När jag satt och hörde hans föredrag så insåg jag att där har man en typisk entreprnör ser möjligheterna istället för problemen.
Som uppväxt i Iran så har han haft en jobbig uppväxt men han har alltid haft mål att vilja bli något.

Han har sett möjligheter med det mesta men så blev han också årets nyföretagare 2007 i Uppsala län. Du kan läsa mer om honom här.
Intressanta att höra honom säga saker som man själv funderat på men själv vågade jag inte då. Jag såg idén men jag såg inte möjligheten så jag vågade inte.
Tänk vad vi alla är olika och tur är väl det för då bidrar vi till samhället på olika sätt.

Ha det så bra.

Inga kommentarer: