lördag, februari 14, 2009

Håller helt med


När jag läste dagens nyan så läste jag en bra ledare som du kan läsa i sin helhet här.
Där lyfter chefredaktör Nina Fellman fram krutbyn som en bra turistsatsning. Det är ju klart jag håller med henne. För om potentialen med krutbyn så det skrev jag ju i min blogg redan 4 oktober 2008 :-)

Men det är så som jag skrev då så måste man satsa på hela familjen och då barnen. I veckan var det diskussioner om att det behövs fler inresande till Åland. Nå satsa då på att få hit barnfamiljerna men då måste de finnas något för dem. Det måste finnas mer lockande än Mariebad för att få hit barnfamiljerna och där kan krutbyn vara ett bra alternativ.
Vidare skrev Nina Fellman i ledaren bl.a. "entusiasterna kring det rumphuggna sportcentret i Godby som kunde och borde få stöd och hjälp med att koordinera och förverkliga idéer inom sina respektive sporter. Ett sådant stöd finns inte!".

Här skulle jag vilja se ett driftstöd till Ålands idrottscenter för jag tror nog inte att så många vet vilken potential det finns i den hallen. Som idag när jag for dit och tränade simmarna kl.11 så var bassängen full. Alla banor var upptagna så det var bara snällt att vänta på sin tur. Men vad kul med alla banor uppbokade.
I helgen ligger Gustavsberg och tränar i Ålands idrottscenter.
Sen fick jag höra att när vi skall träna på måndag så är det bokat före oss hela 5 banor. Och det är inte någon av de åländska klubbarna som tränar utan det är en norsk simklubb som då är här på träningsläger.

Så ålands idrottscenter är en guldgruva för åländsk sportturism och därför är det viktigt att verksamheten i Godby kan fortsätta.
Jag brukar säga åt tränare jag träffar att det är en idrottsanläggning som det finns allt i, och den är som gjord för träningsläger för idrotter som bl.a. innebandy, fotboll, basket, handboll, volleyboll, vattenpolo, badminton och simning. Säkert har jag nu missat någon idrott.
Anläggningen kan utnyttjas mycket mer så ett driftsstöd för anläggningen skulle verkligen vara befogat.

Sen förstår jag det svåra för politiker att ge ett driftstsöd för stöder man den så borde man då stöda de andra anläggningarna.
Kanske de istället borde ge en turistpremie. En premie till anläggningen för varje träningsklubb som arrangerar läger i våra idrottsanläggningar.
För de besökarna gör sen i sin tur av med pengar till vårt näringsliv. Undrar hur mycket Gustavsbergs simmarna gjort av med på Mattssons idag ?
Jag tror nog det blivit en hel del.
Sen om anläggningens betydelse för folkhälsan är också stor men passar inte in i det här inlägget.

Som avslutning i det här inlägget så vill jag lyfta fram något som jag saknar på Åland i fråga om turism. Och det är en riktig lägergård för ungdomar, det finns mycket man skulle kunna göra med en lägergård för åländska ungdomar, men framför allt för turismen. Skulle jag ha pengar eller investerare så skulle jag vilja satsa på en sådan.
Men nu har jag inte sådana resurser därför får det stanna vid dröm.

Men inte illa det.


Ha det så bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var till Mattssons idag .Några simmare köpte lite godis så inte blev det många euro åt Diane. Annat är det när vi ålänningar åker till sverige och handlar. Då ramlar det in kronor hos butikerna.

Göte sa...

Men lite intressant att de var dit och köpte samtidigt som dig idag. Jag tror att större chans för euron åt Diane var inför lördagsmyset framför tv:n. Det har jag märkt av egna lägren man varit på att gärma unna sig något gott inför myskvällen.
Men visst så gör vi ålänningar också av med pengar när vi far och handlar, men då är det ju shoppingresa utan övernattning. Så nog generar idrottsresorna mer än din och min shoppingresa.