söndag, november 23, 2008

Pengarna eller idrotten

Nyligen så hade Ålandstidninen en intressant ledare om det är dags för styrelseproffs inom idrotten.
Att det skulle hjälpa idrottsföreningarna att få folk och att de skall ställa upp som ansvariga inom föreningarna dvs styrelsen.
Jag blir så trött inom idrotten nu om att skall man ställa upp så är det om hur mycket man får som ersättning. Har man glömt bort hur viktig idrotten är för de som idrottar ?
Jag tycker även om man skall ha ledare inom olika idrotter så är en del hur mycket man får som ersättning.
Okej som ledare så ger du mycket av din tid och tränar du inte ditt eget barn så en liten ersättning skall du som ersättning för bensin, telefon och kaffepeng. Men det får inte bli det primära.
Det primära skall vara den idrottsliga utmaningen samt hjärtat till idrotten.
Okej för styrelseproffs inom MIFK fotboll där de är stora pengar i omsättning, anställda spelare och mycket annat.
Men i ledaren så nämndes IF Finströmskamraternas fotbollssektion men herre jösses hur många barn är inte beroende av att de har en fungerande förening. Så hur många föräldrar borde inte då finnas till förfogande. Att ställa upp.
Men dagens vuxna är så upptagna att de inte hinner engagera sig i sina barns idrottande. Och de föräldrar föreningarna får tag i som ställer upp så finns det sen ofta en risk att man bränner ut dem på en ett par år.
Men nu tillbaks om syftet med tidningens ledare att man skulle börja införa styrelseproffs så tar bort eldsjälen inom föreningen. Den som gör det där extra som är av oerhört stor betydelse.
Däremot måste man nog istället börja se hur fler idrotter skulle ha råd med verksamhetsledare. Själv så har jag jobbat ikväll ca 4 timmar för vår lilla simförening. sammanlagt så lägger jag ner nästan 10 timmar i veckan på pappersarbete som jag inte får ersättning för.
Men skulle vi föreningar inom simningen slå ihop våra resurser och bli en förening så skulle vi kunna söka pengar för en verksamhetsledare.
Så vi måste bli bättre på att organisera oss och växa tillsammans istället för att tävla om vem som är störst och bäst.
Så borde vi bli mer tillgängliga för det barn som vill börja med vår idrott.

Inga kommentarer: