tisdag, juni 17, 2008

Ut och cykla

Eftersom min bil har lite skavanker så valde jag att cykla till stan och sen tillbaks nu ikväll. Och jag har lärt mig lite vad olika ord verkligen innebär idag.
Lokala skurar
Jag tycker att dagspasset skulle vara lite längre än raka vägen till stan så jag cykla Björby - Godby - Pålsböle - Bjärström - Näfsby - Mariehamn så det passet blev då 50 km.
Men när jag cykla vid Godby så såg jag att det var lite mörkt mot Hammarlands hållet men det mörka såg inte så stort ut så jag tar den vägen. Vid Svartsmara börjar det komma lite regn som håller sig litet ända till Näfsby där öppna himlen sig. Och så var det till rastplatsen vid långträsk. Och den sträckan på ca 1-2 km har nog aldrig känts så lång och så blött. Den korta sträckan fick jag känna vad lokala skurar innebär. Från Svinryggen till stan så var det sol.

Växlande vindar
När jag cykla till stan så såg jag att det blir en hyfsad medvind hemåt. Sen ikväll så leta jag och leta men kändes inte som jag hitta någon hjälpande medvind eftersom jag starta från sjukhuset, dit jag hade varit på ett möte så hade jag bara 25 km så då skulle jag cykla med tempo hem och kände nog inte av någon hjälpande medvind

Mjölksyra
Sista 10 km så är det mycket uppförsbackor de backorna kände jag i benen. Jösses vad det bulta i mina stackars ben sista biten.

Nu kan det tyckas som jag vill skryta om hur duktig jag varit idag, inte meningen i så fall men lite stolt är jag iaf.

Ha det så bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är full av beundran, själv har jag ca 6 km till jobb och tycker rätt synd om mej själv varje morgon då jag sätter mej på cykeln;)
Fast jag tränar gärna med annat på kvällen, det handlar kanske lite om intresse för just cykling.
Ha en bra dag.

Anonym sa...

Jag är imponerad! Själv så skulle jag ha problem att sitta efter ett liknande program. Fast du kanske är tvungen att stå framöver???

Göte sa...

Nå inget problem att sitta för mig och sen har jag ett intresse av att cykla därför tycker jag om det och cyklar då gärna länge.