måndag, juni 09, 2008

GRATTIS PÅ ÅLANDS DAGEN


Så har äldste sonen jublat hela morgonen. Ja egentligen hela helgen har vi hört det. Det är bra att man är stolt över sitt land eller tillhörighet.

Idag skall vi ålänningar vara stolta över sin självstyrelse och det skulle vara stort om alla skulle få möjlighet att vara ledig en dag som denna.

Just då så att alla skulle få ta del av att fira självstyrelsen. Vi har alla möjligheter att göra det riktigt stort och fint.

Tänk om man skulle ha som tema 9 juni "barnen och självstyrelsen" ha en dag där barnen skulle få vara i fokus och det skulle arrangeras ansiktmålning och att man skulle få laga sin egen flagga bara som exempel.

Men visst skulle man kunna ha kvar firandet vid Julius också men det går att göra så mycket av denna fina dag.

Vill vi jobba med att att lyfta stolthet för vår självstyrelse så skall man låta barnen ha detta till en glad och rolig dag.

Men sen gäller det nog att man skall förstå att även om man firar självstyrelsedagen så måste man ändå att ha distans till hur vi använder vår självstyrelse. Vi skall inte ha vår självstyrelse bara för att ha, utan vi skall skall också hålla vår behörighet kvalitativ. Vi måste nog se vilken behörighet vi klarar av att ta över också.

Men nu vill vi här från oss önska er en riktig bra ÅLANDS DAG.

Inga kommentarer: