måndag, mars 17, 2008

Tjejgrupper

Idag har dagen gått i jämställdhetens tecken och kvällen gav jag fokus åt tjejerna. Idag i lagtinget debattera vi landskapsregeringens meddelande om jämställdhet och vi hade en nästan tre timmar mycket givande debatt. Debatten var konkret och givande som de flesta lagtingsdebatter brukar vara. Okej det där sista kanske inte alltid stämmer.
Men att det var en intressant, konkret och givande stämmer i alla fall. Själv var jag upp och pratade bl.a. lite om kvinnovåldet i familjen och att man behöver gå in i ett tidigt skede, ha unga att lära sig att hantera sin egen aggresivitet. Sen pratade jag också om varför killkläder alltid skall vara tuffa. Jag efterlyste sötare kläder, varför då inte pojkars kläder kunde vara rosa. Men då fick jag en replik om att det var de homosexuellas färg. Men måste det då vara ett hinder från att sälja rosa pojkkläder?
På kvällen var jag sen på Rädda Barnens styrelsemöte där styrelsen fick en en presentation av Rädda Barnens projekt om att stödja tjejgruppsverksamhet i Litauen. Eftersom jag är suppleant i styrelsen så fick jag den stora möjligheten att delta där och oj vad imponerad jag blir. Snacka om att Justina på Ålands fredsinstitut har gjort ett oerhört jobb med projektet. Jag konstaterade att det var många oj som kom i mina tankar på de 45 min som presentationen varade. Så jag konstaterade att man behöver nog ibland fundera på hur bra vi har det här på Åland egentligen.
Ha det bra.

Inga kommentarer: