fredag, mars 28, 2008

Tiden är mogen

Igår kväll så hade ungefär hälften av alla lagtingsledamöter en trevlig middag. Vi åt en tre rätters middag och till det så drack vi gått. Men det intressanta med middagen igår så var att vi hade Mika med en av polisens promillemätare med och före varmrätten så hade jag druckit 1 glas skumpa, 1 snaps och 2 glas vin själv trodde jag att jag hade ca 0,5 och jag skulle inte köra bil men jag hade 0,28 promille. Efter varmrätten så hade jag druckit 3 glas vin till så jag hade då sammanlagt druckit en hel del. Jag trodde att jag skulle ligga runt 0,8 för jag jag började helt klart känna på mig. Men jag hade 0,49 !!! Så det är helt absurt att efter allt det så skulle jag fått köra bil. Så det är nog dags nu att sänka rattfyllerigränsen till 0,2. Jag har själv varit fundersam på om det är rätt sänka men nu behöver jag inte fundera för tiden är mogen nu att sänka till 0,2. Sen om någon fundera så betala vi allt själva så det är inte att vi haft kul på skattebetalarnas bekostnad.
Nu kommer jag att ändra min lilla enkät till om man skall sänka eller inte. Jag har bestämt mig och vill sänka. Vill du ? Tyck och tryck. Ha det så bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

I Storbrittanien funderar man om man inte sku sänka promillegränsen fråm 0,8 till 0,5 eftersom dom flesta europeiska länder har 0,5 - så att britterna vänjer sej och inga råkar illa ut utomlands. Och så funderar britterna om man inte sku låta polisen utföra blåsprov ungefär som hos oss istället för bara om en stoppad förare luktar sprit eller verkar berusad.
Ni borda ha haft dom brittiska MP:na med på festen.

Göte sa...

Ja kanske det skulle lärt sig något då :-)

Anonym sa...

Jobba för en sänkt promillegräns. Alkoholpolitiken (droger överlag) är en viktig fråga som jag hoppas du jobbar hårt med.

Det var annars ett kul sätt som ni testade kunskap, fördomar, känsla och förstånd på. Och trevligt hade ni ju på samma gång.

nyktra förare

Göte sa...

Tack för de fina orden jag lovar att göra mitt bästa