måndag, oktober 15, 2007

Hälso- och sjukvårdsdebatt

Jaha idag var jag som jag tidigare skrev i bloggen att jag var på liberalernas hälso- och sjukvårdsdebatt och debatten blev lite hit och dit ibland. Men man kunde konstatera att vissa partier nu gärna lovar sjukskötarna en lönehöjning som den i riket. Men som jag tidigare har skrivit här i min blogg så är det lite magstarkt att lova sådant. I så fall skall man vara beredd att kunna hålla det sen också.
Sen blev jag lite kritsiserad av en att jag försöker fånga röster av närvårdare som satt bland publiken. För att jag ville se en helhet att då måste vi väl se på närvårdarnas höjning också. Men inte var det röstfiske utan tvärtom för de flesta som satt i publiken var liberaler, andra lagtingskandidater och några närvårdare som inte var där som politiker kände inte jag till. Och de flesta andra där var väl sjukskötare, så något råflirtande till mig röster gjorde jag definitivt inte. Men jag sitter inte och lova sånt som jag inte kan hålla. Det får högerpartier som samlingspartiet göra. Det gäller att ha en ansvarfull politik och det tycker jag att vi inom socialdemokraterna har.
Sen var väl debatten lite rörig ibland men vi alla förstod inte spelreglerna riktigt.
Men det viktigaste är nog att vi framtiden skall kunna jobba för fotsättningsvis skall ha en bra offentlig sjukvård med emptin till patienterna i fokus. Och all det har vi redan så det vet jag att är realistiskt att hålla.
Ha det så bra

Inga kommentarer: