lördag, augusti 11, 2007

Risktagningar som går hem...

Nu har jag återhämta mig från min morgonpärs med att ta upp burarna med sonen Johannes. Nä skämt åsido så är jag stolt över Johannes och när jag skrivit mitt inlägg så förstår ni varför. Men vi steg upp vid sju och rodde ut och tog upp burarna. Allt gick jättebra johannes då som blir 4 i december tog upp flötena och jag tog upp burarna sen tömde jag burarna, mätte kräftorna och slängde tillbaks de som var för små.
Men sen jag tror det var när vi tagit upp fyra eller fem burar så mäter jag en kräfta som nyper till mig i fingret. Och rent reflexmässigt så skall man ju dra undan handen men den satt så pass hårt i fingret att den följde med handen som jag drog undan och sen då flög iväg.... Vart då ?
Jo rakt på Johannes och fastnar mellan hans flytväst och jacka. Tror ni han skrek???!!! Min fru steg upp för hon trodde vi var nere vid stranden och inte ca 150 m bort som vi var.
Men sen efter att sättit tillbaks kräftan i vattnet efter att mätit den klart så var Johannes rädd och vi pratade om det så gick det bra och vi kunde fortsätta kräftupptagningen som ingenting hade hänt. Förutom att vi pratade mer med kräftorna och sa "hej-då grabben" åt de flesta kräftorna som var de som var för små.
Jag är övertygad om att han inte blev avskäckt från det här kräftäventyret och samtidigt är jag glad att det var Johannes som jag hade med mig och inte en av hans kompisar och samtidigt min gode vän Christoph.
För skulle det varit han skulle jag inte vetat om han skulle ha överlevt och skulle han ha gjort det så skulle jag aldrig få med Christoph ut och ta upp burar i framtiden. Och tro mig en kräfttur med honom så lever man länge på. Senast vi var ut var ca ett år sedan och jag jag tänker ofta på det ännu med ett leende.
Apropå leende så är jag glad att ikväll kunna fara på bandet AB/CD som spelar låtar från ett av mina stora hårdrocksfavoriter AC/DC. Och extra kul är att det är en vanlig firma som vågar satsa på det här. Det är inte Dennis med Rock-off eller någon av våra stora krögare i stan utan ute i Bastö bykrog. Friskt vågat alandia adventure och jag hoppas det kommer folk så väggarna bognar.
Ännu gladare blir jag över vädret för deras skull eftersom de skulle erbjuda vattenaktiviteter från 12 idag.
Det här är entreprenöskap och kul är när det lyckas som vi hoppas att det här gör.

Ha det så bra (för det skall jag ha).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej grabben!
Kul att läsa dina inlägg. Jag kan riktigt tänka mig dig och Johannes fiskandes kräftor. Jag har ju vissa minnen från kräft/surströmmingsfest hos dig i Sund; )Vi åt surströmming igår. Gott var det!!! Jag förstår att du är avis!! Jag måste väl göra lite reklam nu när jag har chansen: www.myspace.com/linehouse

Vi hörs!

Jonas

Göte sa...

JAAAAA !!!! en kommentar visste att jag kunde lite på en klippa om dig. Däremot blir jag lite orolig om att surströmming är gott???
Men som vi vet så är smaken är olika.
Helt ok med reklamen för era låtar är ju riktigt bra. Där är smaken mer lika.
Tänkte på dig igår Jonas för då åt vi räkor...
Ha det din räka :-)

Anonym sa...

Hoppas AB/CD var lika bra som dom brukar vara! Vi missade dem, satt på Isabella på väg hem från plattlandet tyvärr. Med anledning av första kommentaren ska jag väl säja att vi nyligen satt och pratade om surströmmingsfesten. Maken är ännu inte övertygad om att det är gott, jag tycker att för att heta något som slutar på -strömming är det förvånansvärt ätligt.

Göte sa...

ABCD var kanon som de brukar vara. jag tycker de borde varit värda mer uppskattning från publiken bara ålänningar har lite svårt att släppa loss. Men jösses jag rocka. Angående surströmmingen så säger jag aldrig mer. Jag har gett den där oätliga grejen två chanser och båda har den växt i munnen.

Ha det så bra

H: Göte