måndag, augusti 20, 2007

Men ungdomarna då....

Igår hade vi ju en diskussion om ungdomar och då om utåtriktade pojkar och tysta flickor som tema. Vi hade också äran att ha Finlands svenska socialdemokraters ordförande Steven Frostdahl där som jobbar på lagmansgården i Pedersöre.
Lagmansgården är en möjlighet för barn och ungdomar som på något sätt kommit in i en återvändsgränd att komma på rätt igen.
Som fältare hade jag flera gånger kontakt med lagmangården och mina erfarenheter har bara varit positiva.
De har fått många ungdomar som är på glid på rätt igen. Vi var väl ett femton tal socialdemokrater där igår med mycket bra diskussioner. Men jag vill passa på nu att ge en eloge till tidningen Åland och deras repoter Zandra som är duktig att dyka upp när det gäller frågor som rör ungdomar. Bra jobbat Zandra !!! Men sen har vi den andra tidningen som än en gång väljer att inte rapportera när socialdemokraterna arrangerar något. Om det är för att socialdemokraterna arrangerar, slumpen eller vad det beror på förstår jag inte. Och inte heller radio Åland var där. Är det inte intressant att rapportera om ungdomsfrågor eller vill man inte komma för att det är på en söndagkväll. Jag tycker att det är svagt av de två att inte bevaka när man har så pass intressant ämne.
Tycker i allmänhet att ungdomsfrågor inte lyfts upp i media tillräckligt bra. Jo om det skall skrivas negativt om ungdomar som ungdomsfylla, knark och förstörelse då skriver man om det och vill veta vad politikerna skall göra åt det.
Och här har vi nu ett av de största partierna på Åland med den särklass bästa kunskapen ang. ungdomar av de åländska partierna samt expertis från Finland. Men då vill man inte bevaka därifrån.
Inte är jag bitter men jag tycker det är synd att man inte vill följa upp ungdomsfrågor bättre.

Ha det så bra.

Inga kommentarer: