måndag, november 09, 2009

Viktigt att alla hittar sin skola att studera i.

Det är intressant att läsa i tidningen förra veckan om att kulturutskottet har tagit fram en egen gymnasiereform som enligt mig går rejält emot den sittande landskapregeringens förslag att Landskapsregeringens modell bygger vidare på att samtliga skolor finns kvar med egna rektorer. Men utskottet tycker att antalet skolor måste minskas för att få mer effektivitet och kostnadsinbesparingar.
Så lite roligt är det att i den avgörande behandlingen så deltog 4 fyra från regeringspartierna d.v.s. 2 från liberalerna och två från centern samt två från oppositionen som då är en från FS och en från obundensamling.
Skall bli intressant nu vad som händer med LR:s förslag när regeringspartierna inte håller med om det i utskottet.
Hur som helst så kan man behöva se över en skolreform och det ganska snabbt. För jag tror nog man måste hålla kvar naturbruksskolan i någon form. Varför inte flytta Folkhögskolan till naturbruksskolan ?
Det viktiga är att skolan inte får bli för teoretisk utan att man också behåller tillräckligt med studieplatser för s.k. praktiska elever samt barn med särskilda behov.

Ha det bra

2 kommentarer:

Simon Holmström sa...

Ja det lät faktiskt bra att man knde slå ihop folkis och lantis! Det borde du ju säga till dina kolleger? Bästa förslaget hittils ;D

Göte sa...

Ja får jag medhåll av en så klipsk kille som dig kanske jag borde göra det.
Tack för det iaf.