söndag, november 04, 2007

När barnen blir rädd för tv:n

Idag så hade vi grabbarnas dag idag ännu eftersom mamma i huset var bortrest, nå förutom att min mamma var hit och hjälpte till i tre timmar så att jag fick hämta ved samt att Johannes och jag kunde fara och handla. Men min reflektion just nu är dessa sk barnkanaler. Vi har disney hemma och då playhousedisney och det står på deras hemsida att den är för 2-5 åringar.Och visst många av programmen är oerhört pedagogiska. Men denna allhelgona som jag vill minna nära och kära som gått bort.
Men måste då en kanal som disney ha hallowen som tema så att min Johannes börja gråta av dessa monster.
Så mina tankar om denna kväll. Skall en barnkanal som riktar sig till 2-5 åringar lyfta fram allhelgona som en monster helg ? Och om de har det måste det då visas på kvällarna ?
Visst vet jag att det finns en avstängningsknapp på tv:n. Men samtidigt så har dessa barn kanaler lärt Johannes en massa nytt. Men jag tycker nu att det här med halloween börjar gå för långt när man måste visa om det i en kanal som riktar sig till 2-5 åringar.
Det är alltså samma känsla jag fick igår när jag såg HV-71 leka ut mitt stackars Brynäs. Jag grät inte men fasen så rädd blev jag.... Jag är van att Brynäs förlorar men för mig är det en hård pers när de förlorar mot HV-71, tro mig.

Ha det bra

Inga kommentarer: