måndag, oktober 05, 2009

I mål

Ja jösses efter många års arbete så skulle jag ikväll kunna öppna champagnen. Jag har enda sedan jag blev ordförande i gruppen som skulle utreda den framtida äldreomsorgen i kommunen jobbat för en om- och tillbyggnad av vårt kommunala serviceboende Tallgården. Mellan januari 2006 - juni 2006 så arbetade den gruppen med sitt arbete. I oktober 2006 så beslöt kommunstyrelsen att tillsätta en byggnadskommitté som skulle ta fram skissritningar och kostnader. Efter en hel del möten och två olika grupper till som jag suttit som ordförande i så är det nu klart för start.
Så idag är jag stolt som en tupp att vi kommit igång och att om cirka 1 år så har vi en nybyggnad att erbjuda våra äldre i kommunen. Men bara inte det utan nu vi kan erbjuda våra duktiga anställda inom äldreomsorgen bättre arbetsförhållanden. Tro mig att de har jobbat hårt för det. En gång blev jag nästan buren in för att se på hur rymliga toaletterna var på ett av våra studiebesök.

Jag har haft många med mig i de olika grupperna och alla har jobbat målmedvetet och ambitiöst, därför är det fantastiskt trevligt att allas jobb har lönat sig.
När jag blev ordförande i socialnämnden för ca 4 år sedan så var ett av mina mål att utveckla äldreomsorgen. Och nu är jag en bra bit på väg. För i nybyggnaden så kommer det att finnas ett dagcenter, och med ett dagcenter vill vi få kommunens äldre att samlas på Tallgården. Så då får vi ett mer levande äldreboende. Nu känns det som jag kommit mål i den tyngsta och längsta etappen så inatt kommer jag att sova sött.


Ha det bra.

1 kommentar:

Mia Hanström sa...

Hej!
Nu startar vi bloggcirkeln. Detta är som sagt ett test och du ska under de närmsta tre veckorna skriva minst 5 blogginlägg, sen kan vi andra välja att kommentera minst fem av dem som skrivits. Vilket innebär att vi som nu är 5 deltagare utöver våra egna inlägg ska skriva minst 5 X 5 kommentarer. De som är med i cirkeln är:
http://gotew.blogspot.com/ http://www.bloggen.fi/carina/ http://simonkolina.blogg.se/ http://miahanstrom.blogspot.com/ http://pettasblogg.blogspot.com/
Jag kommer i slutet samla ihop vad vi bloggat om och be er utvärdera form och innehåll.