söndag, juli 12, 2009

Spännande med politik även på sommaren


Läste en artikel i lördagens Ålandstidning om att det blåser än en gång inom centern. Du kan läsa artikeln med kommentarer här. Var tidigare i dag ut på internet och läste kommentarerna som då var 56 stycken.

Jag reagerade bland kommentarerna på att det nu var kritik mot lagtingledamot Anders Englund att han för byapolitik för att han gått in och och reagerat samt agerat i frågan. Men jösses i samband med budgetdebatterna så tänker man mycket regionalt. Som när jag satt i lagtinget så hur ofta jobba inte jag för ett besökarcenter i Bomarsund. Nu är jag inte där och då finns ingen längre som jobbar för ett besökscenter i Bomarsund. Så därför pumpas nu alla miljoner till Mariehamn istället. För visst är det ju så att man bör ju försöka se att hela Åland skall leva, och då måste det också komma infrastrukturella satsningar i landsbygd och skärgård.
Men det händer nog inte något sådant med den här sittande regeringen.

Därför förstår jag att Englund inte vill att turerna skall bli färre mellan Vårdö och fasta Åland. I artikeln så förespråkar även Englund en bro mellan Prästö och Töftö, vilket jag tycker borde vara mer försvarbart än den förbarmade föglötunneln.
Den sittande landskapsregeringen brukar prata om hållbar utveckling, och hur hållbart är det med tunneln ?
Lite fundersam på Åland Natur och miljös tystnad om hållbar utveckling nu. De har agerat mot t.ex. motorbana, men nu är det tyst om tunnel.
Kanske det passar Ålands Natur och miljö bättre med tunnel än motorbana.
Jag tycker det visar liv i politiken när Englund är inne och rör, och vi har länge vetat att han inte heller är någon lagspelare.
Men fram tills nu så har han inte heller fått igenom något som jag vet om.
Men ännu har vi inte hört om liberalernas åsikt om Englunds agerande.

Kom inte och säg att det är tråkigt med politik.

Ha det så bra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det någon som tror att den där tunneln till Föglö byggs under vår livstid??
Nä, det är mest bara en prestige sak - nu när det blivit så mycket protester av markägare i Lemland, så måste det ju provborras ! Kasta pengar i sjön, så att säga......

Göte sa...

Jag håller med om en prestige sak men så stor perstige sak hos partier som Liberaler och obundna att en regering med de två partierna så kan det forseras fram snabbt.
Men ett vansinnesprojekt som skärgårdstrafiken ser ut nu. Skall man ens fundera på det så måste man ha all skärgårdstrafik genom föglö och då blir varken norra linjen eller Vårdö glada.

Ha det bra

Anonym sa...

Bygger man tunnel till Föglö så kommer resten av skärgårdskommunerna att kräva att dom också får antingen tunnel eller bro. Eller både och där det krävs. Alla ska behandlas lika och har samma rätt!!

Anonym sa...

så synd att du inte kan va me o påverka i lagtninget, Göte, me dina kloka tankar. då sku nog mycke hända som e bra

Göte sa...

Nå de vill ju säga att alla skärgårdskommuner skall ha kunna ha nytta av tunneln. Men inte tror jag norra linjen jublar över den.
Sen så bockar jag det så det knakar över kommentaren, men inte åstadkommer man mycket själv utan man behöver få fler med sig. Men då kan man vara med och påverka i alla fall.

Ha det bra.