onsdag, juli 29, 2009

Med stor saknad

Vi har i ett par veckor haft den stora glädjen att ha en igelkott gåendes på vår gård. Vi tyckte om den så mycket att vi gav den namnet ”Kotte”. Men idag på jobbet så fick jag ett mess att Kotte har dött. Och det är egentligen p.g.a. mitt slarv.

Kotte kom fram spatserandes lite då och även om barnen var ute och lekte, men vi visade honom hänsyn och lät Kotte fara iväg ensam på sina egna äventyr.
Men en dag så kom äldste sonen uppspringandes till mitt kontor och berättade att vi hade en igelkott i betesnätet som jag har hängandes på väggen.
Vi går ner och får Kotte ur nätet ganska enkelt, eftersom nätet var ett betesnät hade så små maskor. Vi bar Kotte bakom stugan gav honom mat lite fisk och sen en blandning av mjölk och vatten.
Vi brukar inte ge Kotte mat för jag har läst att man inte skall göra det utan de är bäst för dem att skall själv kunna hitta sin egen mat.
Men nu var det annorlunda för vi trodde att Kotte skulle behöva få krafter och mer näring och därför gav vi den mat nu.
Och efter det så återhämta sig Kotte bra och t.o.m. samma kväll som kom den traskandes utanför huset.

Sen den kvällen så tog jag ner nätet från väggen men hängde mina två nät ihop nackade på vid två hörn på stugan bredvid huset.
Igår när jag höll på och göra mig i ordning för länken så kom frugan och berättade att Kotte satt fast i nätet igen.
Men när jag kom ner så såg jag att Kotte gått i det stormaskiga nätet och gissade att nu blir det mer bekymmer så jag gick direkt och hämtade saxen för att så snabbt som möjligt klippa loss Kotte.
Och det gick snabbt att få loss honom och vi gjorde om proceduren att lägga Kotte bakom stugan med mat. Han åt så vi hoppades att han skulle repa sig men tyvärr så fick jag messet idag att Kotte dött. Vi kommer att sakna honom och inte minst barnen som alltid tyckt om att se Kotte vandra omkring på tomten.
Vi begravde honom ikäll nu på våt tomt.
Vi kommer att sakna honom hela familjen Wine.
Det är synd att det är slarvet med nätet som gjorde det men jag trodde inte att näten skulle bli ivägen där. Men skulle jag ha burit in nätet i bastun som jag brukar skulle Kotte ha levt ännu.
Jag kommer i alla fall att tänka ut ett nytt sätt att ta vara på nätet om vi får någon ny Kotte på tomten.
Ha det bra

Inga kommentarer: