lördag, juni 06, 2009

Skolavslutning

Efter flera års uppehåll så kunde jag inte hålla mig längre utan igårkväll så gick jag ut för att se hur ser skolavslutningsfirandet ut på stan. Orsaken till min nyfikenhet var att jag har hört kritiska röster just mot summer-in och att det är fel att man binder fast så många vuxna på mariepark och just summer-in. Men jag tyckte det var lugnt på stan, visst fanns det berusade ungdomar på stan men inte alls som förr.
Så jag kan lugnt konstatera att summer-in har en lugnande effekt på ungdomsfylleriet. Och det viktigaste av allt så är nog att det finns ett alkoholfritt alternativ.

När jag hösten-02 gav idén till summer in så var att det skulle vara något som skulle ersätta schools out som hade urartat och blivit en fyllefest.
Nu skulle man lyfta fram ett alkoholfritt alternativ och de skulle ha roligt där inne. Så att efteråt skall de soom valt att vara inne på summer-in kunna ha mer roligt att berätta än de som valde att dricka alkohol.
Samt att risken för att ta sin första fylla i samband med skolaavslutningen minskas rejält eftersom summer-in finns som alternativ.

Med faciten i hand så tycker jag man har lyckats. Det här borde nu vara sjätte året som man arrangerar summer-in och helt klart fyller det sitt syfte
När jag igår stod utanför och titta så såg jag hur glada alla ungdomar var som kom ut från aktivitetsområdet.
Sen hade jag hört en siffra som att det var ca. 140 nior som valt att ha sin avslutningsmiddag där inne. Imponerande måste jag säga.
Jag är så glad att summer-in ännu fyller sitt syfte. Och hur ser jag det?

Jag såg fler ungdomar 23-tiden igår vid Mariepark och summer-in, än på stan. Och de som var vid mariepark verkade också ha roligare.


Ha det så bra.

Inga kommentarer: