tisdag, maj 12, 2009

I have a dream

Är det mest kända talet av Martin Luther King, i vilket han förklarade sin vision av framtiden, där vita och svarta levde som jämlika.
Och det är viktigt att våga drömma och sätta mål efter det. Man måste våga se möjligheten och inte bara en massa problem.

Så är det även med personer. Hur svåra de än kan verka vara så finns det positiva och starka sidor hos alla.
Just nu så är det många unga som mår dåligt och man kämpar på att få så bra avgångsbetyg som möjligt.
Frustrationen kan komma ut på många olika sätt.

Vad har detta med min rubrik att göra ?
Jo jag drömmer att nå de killar som just nu alltför många säger att "det är onödigt att lägga krut på han nu han har ändå gett upp" eller " varför ids man lägga energi på han, när han ändå sruntar i allt".
Har man den inställningen om ungdomar så kan de läsa av det på en.
Ungdomar märker om man inte har ett förtroende för dem.
Därför skall man jobba med ungdomar så måste man ge dem en andra eller tredje chans, för som ung så måste man få göra misstag.

Det är vi vuxna som skall hjälpa dem att komma upp på rätt väg igen. Det gör man inte med att stänga av eller på annat sätt "bestraffa" på ett enkelt sätt. Konsekvenser skall man ha men man måste samtidigt kunna se hur man också kan hjälpa.
Så jag drömmer just nu att nå de där som kallas för hopplösa, det gäller istället att nå dem. Många unga har blivit sårade, övergivna och besvikna så då kan de ha svårt att ge sitt förtroende till en så därför måste man ha tålamod.

För alla har positiva och starka sidor, och stärker man dem så kan de övervinna de svaga och dåliga sidorna hos en.
Allt har den som hoppas kan, inget den vars hopp försvann.

Ha det bra.

Inga kommentarer: