onsdag, december 19, 2007

Ingen golfbana

Jaha ingen golfbana till Ämnäs/Godby som landskapet bygger i alla fall. Men därför så blir det nog ingen golfbana alls.....
Ja man blir nog lite fundersam vad vi egentligen skall ha som huvudnäring i frantiden. I många år så har turismen haft en stor betydelse som näring på Åland men tyvärr går statistiken neråt. Igår läste jag om ett SPA i Mariehamn som måste lägga ner pga att det inte löna sig.
Och inte får man fler SPA anläggningar på Åland att gå ihop ekonomiskt med 27000 invånare.
Vi måste försöka vända trenden för turist statistiken, men då måste vi göra Åland mer attraktivt som turistmål.
Vi behöver fler som Dennis Jansson han är en som som ser till att vi får evenemang till Åland. Men sen behöver vi åtminstone 1 golfbana till, ett livligt Alandica där det ofta skall vara kongresser och fortsatt bra sportfiske.
Det är lite av det som jag anser att vi bör satsa på för att göra Åland mer attraktivt. Nå Alandica byggs som bäst och vi har redan nu stort antal sportfiske guider redan. Men tyvärr röstades golfen ner idag. Eller en samhällsstödd golfbana röstades ner. I stället så vann nu förslaget att man stöder det nu med 30 % dvs 1,5 miljoner euro. Meningen är att näringslivet skall ta ansvar och betala resten av bygget. Men skall nu då näringslivet hålla i både investeringen och driften av en golfbana ?
Jag tror inte det gör det ? Det hette att golfen skulle gett mycket pengar till näringslivet men inte var det till ett eller två företag utan till totalen.
Det gör att jag är övertygad att t.ex. rederierna inte klarar av att gå in med mer än de 3,2 miljoner som näringslivet nu skulle göra det nu för att säkra driften.
Ta nu Viking Line de satsar också på en ny färja där bidrar de också till turismnäringen på Åland.
Jag hoppas att man skall komma på något nu som skall göra Åland mer attraktivt i framtiden för vi lever i tuff region där politikerna gör mycket för att få turisterna just till sig.
Det måste vi göra också.
Vi måste våga för att visa vägen och inte gömma oss bakom EU-stödsreglena.
Ha det bra

Inga kommentarer: