fredag, december 04, 2009

Ett stort stöd har hon gett en.

Det har ofta varit hett i luften kring Barbro Sundback. Nu har jag ju förstått då att Barbro nu kliver av som partiets ordförande på höstmötet ikväll efter många år på ordförande posten. När jag bestämde mig våren 2003 för att börja med politik så var valet av partiet för mig självklart eftersom socialdemokraternas värderingar är de samma som mina egna.
Från första början så har jag haft ett bra stöd av Barbro. Sen i mitt första val så lyckades jag komma in i Ålands lagting och jag tänkte att där kan man softa lite i början och lära sig lite. Men inte med Barbro som ledare, "man varken hörs eller syns om man sitter i stolen så upp med er bara var hennes åsikt". Och fasiken vad rätt hon hade, för åsikt hade man men det man hade respekt för var ju att gå upp i stolen och rädd för att göra bort sig.
Efter mitt s.k. jungfrutal så fick man den rätta uppmuntran så man skulle våga gå snabbt upp igen.
Sen efter par månader när man inte hade respekt längre så började det komma lite på vad man borde göra för att förbättra sig.
Många har retat sig på Barbro under de här åren men det är nog för att man inte lyssnar på allt vad hon har att säga i sammanhanget utan tar bara en mening ur hela sammanhanget som Barbro ibland kan syra till för att få rubriken.

Jag har trivts med Barbro som partiets ordförande och jag är övertygad att jag kommer att göra det också med den nya ordförande som troligtvis blir Camilla Gunell.
Men framför allt så hoppas jag nu att Barbro får tid att dra ner på tempot och hinna få lite tid för sig själv för hon ställer upp för alla andra.

Tack Barbro om du läser detta.

Och alla ni andra ha det så bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din svenska är under all kritik. Har du planer på att bli en politiker i ett svenskspråkigt område så är det nog att rekommendera att du lär dig språket.

Göte sa...

Ja ibland stressar man ihop någonting och då kan det bli ett sämre resultat vilket jag ber om ursäkt för.
Men hoppas du i alla fall förstod syftet med inlägget. God fortsättning på helgen.