måndag, juni 14, 2010

Händelserik vecka

En vecka som har det mesta. I jobbets tecken så på slutet av veckan så får de som sökt till gymnasialstadiet reda på om de kommit in till de utbildningar de sökt till. En hel del glada och lättade ungdomar blir det i slutet på veckan.
Men tyvärr lite besvikna ungdomar också som inte kommer in till skolan som de sökt till. Jag ringde idag och frågade studieserviceenheten om man kunde få ta del av listorna och se hur det gick de ungdomar vi jobbat med.

Men de skulle kolla upp det men de trodde inte de kunde få ge de uppgifterna till oss !

Vad är det som är så hemligt att man inte kan meddela ett ställe som jobbar med att försöka få ut ungdomar i sysselsättning.
Ja inte jobbar man för ungdomarnas bästa då i alla fall.

I Finland så reviderar de nu ungdomslagen så att "utbildningsanordnare ska lämna uppgifter om unga som har avslutat sin grundläggande utbildning, men inte har placerat sig i utbildning efter den grundläggande utbildningen". Men det kommer ju inte att gälla på Åland för vår ungdomslag gäller sen 1986. Sen pratar man om ökat självstyrelse när vi inte klarar av den vi har.
För mig personligen så blir det en hel del möten med fullmäktige, drogparlamentariskt möte och byggnadskommittémöte för tallgårdens om- och tillbyggnad. Så även för mig blir det en händelserik vecka.


Ha det bra.

Inga kommentarer: