torsdag, maj 13, 2010

Händelsrik vecka

Det har varit en kort vecka men oj vad jag har hunnit med mycket.
Bl.a. har det varit en del möten och det känns bra när man får bra feedback från det man gör. I ett av sammanhangen så fick det här drogprojektet "rensa Åland", som jag var med och starta förut, positiva omdömen från håll som kändes bra. Ännu bättre var att en av dem som kritisera det mest satt med på mötet. Jag försökte få ögonkontakt med honom, men då var det annat som tog hans intresse :-) Men visst är det det så att det är lätt att kritisera men istället borde man kanske vad man själv vill istället.

Sen ett annat positivt möte så var att vi i tisdags när jag hade samlat de norråländska socialnämnder för att diskutera vilka olika frågor vi kan samarbeta kring. Det var ett oerhört konstruktivt möte som kändes riktigt bra att hålla i.
När man sitter tillsammans och vill få saker att hända så är politik riktigt roligt.
Visst skall man ju också respektera folk som har andra åsikter, vilket jag också gör. Men då uppskattar jag om man har förslag om vad man vill och inte bara är emot.

Sen har det ju blivit en del simträningar för mig också den här veckan. Idag så var jag och äldste sonen och tränade simmarna. Eller jag tränade simmarna och Johannes ville själv bli tränad. Men jag hade fullt upp med de simmarna jag hade, så jag hade en aktiv förälder som ställde upp och träna sonen.
När vi kom hem fråga min fru Johannes hur det hade gått?
Men han var inte så nöjd för han hade ju inte hunnit simma allt som han ville :-)
Då var det så att han inte hann med uppvärmningen som mina simmare hade på 800 meter. Och de kom han på att han ville simma när han hade simmat en halv timme.


Sen ikväll har jag suttit och jobbat med att skicka ut en inbjudan
För jag är förbaskat glad över att få Georg Henrik Wrede, programdirektör för politikprogrammet barns, ungas och familjers välfärd, från Finlands regering, att komma och föreläsa 25 maj i lagtingets audiotorium.
Man kan säga att han är bakom regeringens förslag till revidering av ungdomslagen i Finland som bl.a. innebär ett förbättrande av samarbetet mellan olika sektorer för att stärka skyddsnäten och ge förbättrat stöd till unga. Genom revideringen av ungdomslagen så är det också en satsning på det uppsökande arbetet av de ungdomar som inte är i sysselsättning. Vilket är det jag jobbar med nu.
Tyvärr har ju Åland ingen ungdomslag men däremot kan det vara nyttigt att höra vad vi på Åland kan ta till oss av de satsningar som de gör i riket.

Jag brukar nog inte så ofta sitta och jobba på Kristi himmelfärdsdag men jag måste smita ifrån jobbet en stund imorgon för det är panik hos familjen Winé. TV:n hos har gett upp så vi har en tv mindre här. Och en betydligt sämre text-tv.
Så vi måste fara och se vi hittar en ny imorgon. Att man hittar så vet jag men sen så skall de vara till rätt pris.

Ha det bra

2 kommentarer:

S sa...

Spännande med föreläsning. Förra ungdomskonsulenten Marcus Enros snickrade på en ungdomslag i likhet med den i riket men det blev ingenting av med den.

Göte sa...

Hej Lotta jag kommer ihåg att han höll på med den. Vi får se nu vad det här leder till.