onsdag, februari 24, 2010

Fattigdom finns även hos oss.

Jag fick en lite klump i magen idag när jag läste dagens Husis. Artikeln som du kan läsa lite om på en länk här så handlar om fattigdomen i Finland, om folk som köar för mat. Och klumpen är för att det är så många som köar för mat i vårt välfärds Finland.
Vi skall ha den nordiska välfärden som skall hjälpa de fattiga. Men når inte vårt nordiska välfärdssystem åt alla ?

Men ändå känns det bra att församlingen finns och hjälper. Framför allt tar de initiativ till att samla in mat som datumet gått ut för att sälja, som man då ger bort istället för att köpmännen slänger det.
Tänk om vi skulle kunna ha så på Åland att våra köpmän skulle låta församlingen ta hand om den mat som de annars slänger bort ?

Då skulle de kunna förmedla vidare mat till sådana som skulle vara tacksam över det. För när man läser artikeln så är jag säker på fattigdomen också finns här hos oss. Så kan man hjälpa på ett eller annat sätt så är det bra.
Nu har ju inte lågkonjukturen slagit lika hårt på Åland som i övriga Finland vilket vi skall vara oerhört tacksam för. Men med att köpmännen skulle skänka maten som de annars slänger bort så skulle vara bra även här.


Ha det så bra.


H: Göte

1 kommentar:

Simon sa...

Det där har jag inte vetat. Bra upplysningsinlägg!