fredag, februari 19, 2010

Våga tro på sina drömmar

Det har varit en hel del tankar i mitt huvud idag. Men så har dagen och kvällen varit omväxlande. Allt från att varit hemma med sjukt barn. Under dagen så har det en del blivit jobb också fast man varit hemma. Men att vara hemma så innebär ju inte att det är förbjudet att joobba men däremot så måste jag som förälder bekräfta sonen och ge honom lite tid.
Sen på kvällen så blev det att dra simträning samt fara på partiets möte om golf på stornäset eller inte.

Jag kunde inte vara tyst även om jag tänkte det :-)
När jag kom hem så var det en dokumentär på tv:n om Susan Boyle och det var så intressant att jag inte slängde undan allt och sprang upp och såg på OS. Utan jag blev och såg på det en stund. Det intressanta där att många hade såna fördomar gentemot henne p.g.a. hennes utsende och ålder.

Men hon golva alla rejält när hon ställde upp i programmet Britain's Got Talent. Hon sjöng "I Dreamed A Dream" från musikalen Les Misérables i tävlingens första omgång.
Innan hon sjöng uttryckte både publiken och domarna sin skepsis, något som grundade sig på hennes opolerade utseende och nervositet. Detta i kontrast till hennes sångprestation som mottogs så väl att hon har kallats "Kvinnan som fick tyst på juryn. Hon fick stående ovationer från publiken och erhöll ja-röster från hela juryn.

Men det intressanta där är hur folk reagerat efter det och vågat tro på sig trots att man kanske inte lever upp till skönhets idealet som man har idag.
Det är såna förebilder som också måste lyftas fram. Det skulle höjas många självkänsla att få se fler Susan Boyle lyckas.

Om någon undrar hur det gick för henne i Britain's Got Talent så kom hon tvåa. Men hon har redan hunnit göra sitt första framträdande i USA. Hon bjöds in för att framträda i kanalen CBS morgonshow ”The early show”. Hennes debutskiva I Dreamed a Dream släpptes november 2009 och såldes redan första veckan i rekordupplaga.
Man måste våga visa vad man går för, det gjorde Susan Boyle och idag är hon det hon drömde om.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hon hamna på psykklinik efteråt, så riktigt bra sluta de int för hon, syndnog, det blev för mycke.

Göte sa...

Jo visst vet jag om det att hon måste läggas in en tid. Och det blev för mycket på kort tid. Men om jag förstod det hela rätt så var det också att smälta det som hänt, för hon trodde allt var slut nu. För det jag har hört att hon även haft kontakt med psykiatrin innan. Men efter det så har det kommit skiva samt USA turnén. Så vist har hennes dröm gått i uppfyllelse.

Anonym sa...

gott slut då, bra det
hon sjunger ju bra

Simon sa...

Hur var det annars på S-mötet då? Roligt? XD

Göte sa...

Japp som alltid så är det bra stämning och givande diskussioner på våra möten. Du borde varit där. H: Göte