lördag, november 27, 2010

Det finns supporters och så finns det puckon,

Här firar vi lilla jul utav bara den. Jag sitter och ser på hockey,yngste sonen sitter och spelar playstation och äldste sonen surfar på internet. Så värst sociala är vi inte men jag har en grym förkylning som gör att jag inte är så trevlig. Om ni undrar var mamma i huset 'r så är hon på jobb ochg kommer hem imorgon.
Jag ser på hockey Brynäs - Djurgården och medan jag väntade på att maten skulle bli klar så såg jag fram emot att ishockeymatchen skulle börja. Så bra för mig började matchen inte med ett Djurgårdsmål efter två minuter. Jag tyckte att Djurgården styrde matchen i början. Men så slänger Djurgårds"fansen" lite smällare omkring sig, varav en börjar brinna vid en stol. Okej jag tycker det är vansinne. Domaren valde förståeligt att avbryta matchen. Sen kommer en funktionär och Djurgårdens lagkapten ut på isen, där sen de pratar med Djurgårdsklacken om att de måste skärpa sig. Det som jag mest blev upprörd för är ur en hel del av Djurgårdsfansen ser stolta ut. Ursäkta nu men deras lag leder med 1-0 och spelar bra. Nu gav man Brynäs ca 15 minuters extra paus och komma in i matchen. Okej jag som håller på Brynäs är tacksam men jag blir så ledsen hur visa förstör glädjen med sporten. Jag har idag varit på min äldste son hockeylekis och han tycker det är kul att spela hockey. Men vågar man gå på hocket med honom ?

För jag kommer ihåg när jag med två vänner var på AIK - Djurgården och vi hamna mitt i när AIK fansen jagade Djurgårdsfansen. Vi var tre vuxna som måste gömma oss i buskar. Vi var tre personer som ville se bra fotboll. Vad jag minns mest av den matchen var inte det bra spelet, inte heller att det var en ålänning som avgjorde matchen med sina två mål. Utan det jag minns starkast var att vi hamna mitt i kravallbråket. Och efter det har jag funderat att vågar man ta med sig barn på seriespel i hockey och fotboll ?

Jag är skeptisk nu. Vilket är synd och förloraren där är själva sporten om man är rädd vad som händer brevid och därför inte vill fara och titta. Jag tycker det är synd. Matchen är ännu inte avgjord men Brynäs leder nu med 3-1 . Men det är över en period är kvar så det hinner hända mycket ännu. Men jag tackar dem i klacken som ordna att matchen bröts när Djurgården hade flytet, Man kan ju inte direkt kalla dem för supporters, för där förstörde de mer än gjorde nytta för sitt lag så supporters kan man inte kalla dem.


Ha det bra.

Inga kommentarer: