måndag, september 20, 2010

politiska reflektioner 2

Igår var det val i Sverige och ett konstigt slut på det hela. Med en regering som inte fick egen majoritet. Och sen kommer Sverigedemokraterna in som en en vågmästare i det hela. Det känns som att det nu är bara en vinnare och det är just SD. För om miljöpartiet inte går med i alliansen så sitter SD med trumfen och kan avgöra varenda fråga. Och skall alliansen få med miljöpartiet så hamnar de att ändra en hel del av det de lovat. De är de för stolta till att göra. Så en intressant fortsättning blir det. Och jag undrar om den här politiska situationen klarar sig länge. Jag tror inte det i alla fall. Nu får man se vad Reinfeldts ledarskap går för. För här är det annat än bara retorik.
På Åland nu så hörde jag i radion att nya gymnasielagen skall komma till lagtinget. Jag måste försöka hinna lyssna på den debatten för det här är ju egentligen lätt variant av struktur -07 som genomförs. Okej Ålands lyceum ingår nu inte inte med i det här och förvaltningen går väl inte ihop som man ville i struktur -07.
Sen så pratade man i struktur -07 om ett lättare alternativ med en mer mer praktisk väg och sen då den mer teoretiska vägen med kombistudier. Men just sånt finns inte med i det här förslaget om jag förstått rätt. Jag har ju inte sett förslaget nu och att fråga ungdomslotsarna vill man ju inte göra.
Konstigt tycker jag för vi jobbar ju med dem som hoppar av skolan eller de som inte får plats i dagens gymnasieutbildning.
Sen så har jag i egenskap av socialnämndens ordförande bjudit in fältarna till Sund för att informera kring sin verksamhet. Torsdagen 30 september kl.19.30 så är man hjärligt välkommen till Sunds skola för att lyssna på fältarna.
Som ni märker så hinner jag med en hel del som inte är simning men så är det budgettider i kommunerna nu också. Så mycket möten blir det.

Ha det så bra.

2 kommentarer:

Johan Ehn sa...

Hej Göte!
Beklagar att vi inte hörde er ungdomslotsar i detta samanhang! Ni kunde säkert ha tillfört viktig kunskap, men jag kom helt enkelt inte ihåg er (skäms)! Du skulle ha hört av dig till mig eller Camilla (som deltagit i behandlingen i utskottet) så hade vi fixat det!
I övrigt tror jag nu att lagen ger goda förutsättningar för en modern och bra utbildning!
Ha det gott!

MVH
Johan

Göte sa...

Tack för din kommentar. Börjar ble en frustration från mig när många har möten om ungdomar och studier. Själv ser man hur det försämras för de studiesvaga och studierna blir allt mer teoretisk.
Jag får hoppas det även blir en bra utbildning för de studiesvaga i framtiden.