måndag, april 12, 2010

Ett större beslut än vad många kan tänka sig.

I helgen har det varit mest simning för hela slanten. Inte riktigt ovanligt för min del. Den stora händelsen på Åland idag är väl att vår näringsminister Janke Mattsson avgått som minister. Skall bli intressant att se vem de väljer.
För en stor fråga är om landskapet skall arrendera ut 70 hektar av Stornäset till Ålands Golfklubb samt också bidra ekonomiskt med 30 % till den planerade utbyggande av golfbanan i Kastelholm.

Det här är en känslig fråga eftersom En stor folkopinion har bildats mot golf på Stornäset. Motståndarnas argument är att man inte ska överlåta levande och välskött natur drivas iväg av ekonomiska vinstintressen utan miljömässigt hållbara grunder.
Men ett av de första beslut som den nye näringsministern skall göra är att besluta om Ålands Golfklubb skall få arrendera en del av Stornäset till golf.
En av de hetaste kandidaterna för till ny näringsminister är golfare och har förespråkat en längre tid att det skall satsas på golf på Åland. Blir han den nye näringsminsitern så har landskapet redan sagt ja till en utbyggnad av golfbanan i Kastelholm.

För som han jobbat för golfen så faller hela hans trovärdighet hos sina röstare om han skulle besluta till golfens nackdel.
Så på onsdag bestämmer de vem som blir ny näringsminister och då kan man nog säga att det då också ger en vink åt vilken håll det lutar med golfbanan.
Så att det blir en ny näringsminister på Åland så kan vara mer spännande än vad det annars skulle vara.
För säg vad man vill så har de inte lyckats göra något politiskt beslut ännu. Skall de göra det nu ?

Ha det bra.

Inga kommentarer: