söndag, januari 27, 2013

Årets barn- och ungdomsledare 2012

Igår hade vi idrottsgala här på Åland. Det var en  riktigt trevlig tillställning med runt 400 personer och det delades ut ett fleratl priser årets genombrott, årets prestation,  årets ledare, årets manlige idrottare och årets kvinnliga idrottare.
Jag var nominerad som en av tre till priset som årets ledare. Det fick jag inte utan det gick till Steve Beeks som det senaste året tränade damlaget Åland United till ett silver i FM ligan i fotboll, ett pris som Steve Beeks är välförtjänt av. Min adept Erica Granesäter var nominerad till årets kvinnliga idrottare men inte heller där fick vi gå upp och hålla tacktal.

Däremot helt överraskande så fick jag priset som " årets barn- och ungdomsledare 2012" Jag blev riktigt paff när jag hörde mitt namn.
Jösses vad svårt jag hade att hitta ord vid tacktalet.
Så här var syftet och målet med priset:
"Målet med priset är att uppmärksamma och understryka engagemang och intresse för det ideella ledarskapet inom barn- och ungdomsidrotten på Åland. Priset belönar stort engagemang, glädje och förmåga att samla och aktivera ungdomar till idrott snarare än resultat när vinnaren utses". 

Som sagt det är inte lätt att hålla tal när man skall upp och hämta ett pris man inte ens kunnat drömma om att få.

Det är otroligt hedrande att få ett just som " årets barn- och ungdomsledare 2012" just för att barn - och ungdomsidrott är så viktigt.
Med priset fick jag också ett stipendie och för det skall jag faktiskt köpa mig en videokamera så jag kan filma barnen när det simmar och sen kan de sig själva.
Jag har hållit på med det med ipaden och märkt att de tycker att det är roligt att se sig själva - så mer sånt skall jag göra nu bara jag hittat rätt filmkamera.
För självfallet skall stipendiet gå tillbaks till simningen på ett eller annat sätt. Nu blir det då till filmkamera.

Efter idrottsgalan var det mingel på nattklubben Kino och resturangen Indigo och det var kul faktiskt att få alla fina omdömmen om mig som idrottsledare. Så efter att jag fått priset i lördags 23-tiden så har det varit en otrolig ego-boost.
Så jag just nu är min självkänsla på topp efter att få all positiv feedback.
Jag får ingen ekonomisk ersättning för min timmar på bassängkanten men jag får barnens glädje och det betyder definitivt mer.

Ha det bra.




1 kommentar:

Simmis Grani sa...

Grattis Göte ! Du har faktiskt förtjänat den här premieringen

Mika och 2-a från fastlandet