måndag, april 04, 2011

Viktigt att barnen får möjlighet till bra barnomsorg.

I lördagens ålandstidning så reagerade jag starkt mot en insändare som gjorde mig lite upprörd. Det var personal från barnomsorgen som skrev en insändare att stadens daghem borde ha stängt under tre veckor på sommmaren. Argumenten var att barnen skall få vara hemma med barnen. Sen kommer jag ihåg att det också stod i insändaren att barnen måste få semester från dagis. Jag har inte upplevt att våra barn har upplevt dagiset så jobbigt så att de skulle behöva semester. Undrar hur daghemspersonal ser på sin verksamhet om de anser att barnen behöver semester därifrån. Jag tycker mest insändaren är för att personalen vill vara lediga samtidigt och inte för barnen bästa.
Många av barnen så har t.ex. inga andra kompisar än på dagis. Visst vill jag att barn skall få möjlighet till sommarlov. Men det finns de föräldrar som inte har semester för att man börjat nytt jobb som exempel.

Sen kanske inte alla har möjlighet att ta semester just de veckorna dagiset har stängt.

Och som förälder så ser man ju då gärna att barnen får möjlighet att vara på dagis än att man måste leta privat efter barnflicka.

Som ni förstår så håller jag inte riktigt med de daghemspersonal som skrev insändaren i lördags.

Ha det bra.


Inga kommentarer: