måndag, augusti 02, 2010

Än så finns det tid längre fram

Idrottsevenemangen avlöser varandra. Igår slutade EM i friidrott och nästa måndag börjar EM i simning. Ett annat idrottsevenemang som nu håller på är masters - vm i simning som nu hålls i Göteborg.

Masters, vad är det?


Jo, en tävlingsform för alla som har fyllt 25 år inom konstsim, simhopp, simning (bassäng/öppet vatten) samt vattenpolo. Det har ingen betydelse om man har tävlat eller ej. Många har börjat simidrotten efter fyllda 50 år och tycker det är roligt! För alla som har slutat med sin simidrott och vill fortsätta är detta ett alternativ. Kamratskapen och den sociala gemenskapen är också viktig.Tävlingsmomentet är indelad i åldersgrupper med 5-årsintervaller, (Premasters 20-24 år), 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv.


Det som jag tycker är det mest fantastiska så är när jag såg startlistan.


Där på 100 frisim så simmar
Jean-Jacques Storz född 1914 klass: 95+ förening:Dijon
Nils Ferm född 1917 klass: 90-94 Förening: HELLAS ( Stockholm )
George Corones född 1918 klass:90-94 Förening:Twin Towns
Björn Wennberg född 1917 klass:90-94 Förening:SK NEPTUN


Visst låter det tjusigt :-) Att fara och simtävla trots att man fyllt 90 år.

Det skulle vara kul att göra det senare när jag slutat träna simmare. Och man kan lugnt konstatera att det är inte försent att börja för man har ju några år på sig. Just för det sociala och för ens välmående skulle det vara bra att sen kunna simträna när man blir äldre. Nu vill jag springa och trivs bra med det. Men sen om jag blir skadad eller av någon annan orsak inte kan simma så vet jag att möjligheten till det finns.

Åland har också deltagare där, nämligen Annika Aspholm är med och simmar där. Sen såg att jag att min gode vän Stefan från Sundsvall kom 28:a i klassen 40-44 år på 100 frisim.
Stefan försökte få med mig nu till Göteborg. Men jag kan inte lägga ner den träningstiden nu. Jag vill träna simmare också. Men jag vet att chansen finns längre fram att Stefan och jag kan fara och tävla. Nu så far jag med Jonas också från Sundsvall och springer istället. Så 11 september springer jag och Jonas Stockholm halvmaraton.





Ha det bra.

Inga kommentarer: