måndag, december 20, 2010

Sakfrågan viktigare än prestige

Varit lite mess till mig i Ålandstidningen efter att jag föreslog att etapp 2 av serviceboendet Tallgården skall inledas redan 2011. Men det skall jag inte gå in mera på för det gjorde så långt och ingående i mitt förra inlägg.
Utan det var ett mess i lördags tror jag det var som frågade mig att har jag inte en partikamrat i kommunstyrelsen som kunde berätta vad som händer och de tar för beslut. Jo jag har en partikamrat där, men egfentligen spelar det inte så stor roll. För jag anser att Sund är för liten kommun för partipolitik.

Okej jag har drivit många saker som bl.a. projekt perspektiv och en hel del utvkelings frågor inom social service samt äldreomsorg, men jag jobbar tillsammans med vem som helst oberoende list- / partitillhörighet. För det jag brinner för är utveckling. Partipolitik kan funka i Mariehamn eller i lagtinget. Men för övrigt tror jag inte det gagnar kommunerna att jobba med partipolitik.
Jag har funderat hur man skulle göra för att få alla förtroendevalda att ställa upp på samma lista för att det skulle bli mindre prestige i vissa frågor.

Jag är en person med värderingar som är socialdemokratiska och värnar mycket om de som lätt riskerar marginalisering, jobbar för ett mer rättvist samhälle där inte det man får i lönekuvertet som avgör. Ta t.ex. sjukvårds- och barnomsorgsavgifter skall inte vara för höga. Och de vet de som vill rösta socialdemokratiskt. Även de som inte vill rösta socialdemokratiskt :-) Så okej vi är ingen grupp som har möten 1 gång i månaden och går igenom föredragningslistor och protokoll. Sen kan man kalla det för styrka eller svaghet.

Ha det bra.

Inga kommentarer: