tisdag, oktober 27, 2015

Bananskalet

Tydligen är jag en sådan som stiger på ett banaskal och halkar in på den ena vägen eller den andra. Jag kommer ihåg när jag blev intervjuad om min roll som simträmare av en tidning för 20-22 år sedan där jag sa att varför jag blev simtränare var en slump och att jag steg på ett bananskal och halka in på den banan. Om jag minns rätt nu så jag inne på mitt 26:e år som tränare och som simtränare har jag varit i 20 år

Denna höst var lite av ett nytt år och vilken väg jag skulle välja. Jag har nu suttit sammanlagt 9 år i lagtinget och känner att jag nu skall välja väg.
Simning är kul, ungdomsarbete likaså. Att jobba som lagtingsledamot kanske inte är så roligt alltid men man har en möjlighet att påverka.

Nu hade vi för 9 dagar sedan ett val och jag kom inte in i lagtinget. Min partikollega slog mig med 1 röst och kom in medan jag står utanför.
Jag satte mig hemma och började fundera men hann inte så långt innan jag kände att mitt parti kan bli ett regeringsparti.
Skulle vi bli ett regeringsparti så halkar jag då in som ersättare i Ålands Lagting och bananskalet har ännu en gång visat mig vägen.
Då blir det nog den vägen jag satsar och stänger fast de andra vägarna, sen gäller det för mig att vara försiktig så jag inte stiger på fler bananskal för någon gång kan jag trilla och slå mig.

Ha det bra 

5 kommentarer:

Johnny Karlsson sa...

Intressant att du läser vad jag lägger upp på min FB sida (och sen skriver om det på din blogg) trots att du har tagit bort mig från vänlistan... ;)
Men frun finns ju kvar så du kan alltid kontrollera via Sonja vad jag lägger upp.

Göte sa...

Vad är det med dig Johnny och vad har jag gjort dig för illa ? Du har all rätt tycka vad du vill och tydligen har du svårt med vårt parti och där ser du tydligen rött :-)
Vad har jag nu skrivit som du skrivit på facebook ? Jag har nog inte nämnt dig eller skrivit vad du skrivit på fb. Ja jag plockade bort dig som vän på facebook för det du skriver om mig och om mina åsikter så stämmer inte. Om du skriver om mig så är det din rätt, däremot har det gjort mig både ledsen och besviken eftersom det inte stämmer. Men att vi skulle bevaka vad du skriver på facebook så stämmer inte. Med all respekt så har vi nog viktigare saker att göra än att kontrollera vad du då skriver om mig.

Allt gott.

Johnny Karlsson sa...

Inget fel med mig förutom en liten förkylning Göte, men tack för att du frågar. Nej du har inte gjort mig något illa, hoppas ingen har sagt så.
Självklart ser jag rött när jag ser ert parti, titta på er egen hemsida, rosorna är röda ;)

Allt som jag har skrivit på min fb om politiker inklusive ditt parti är saxat från åländsk media och era egna uttalanden på fb. Om det inte stämmer så kan jag inte ta ansvar för det. Om du vill så kan jag skicka kopia till dig (eller din hustru eftersom du tydligen kollar min fb sida via henne...).

Tycker du inte Göte att en medborgare och väljare har rätt att kommentera och i vissa fall kritisera politikers åsikter? Speciellt i valtider? Det är väl demokrati? Alla andra partier klarar av det och försöker prata för sin sak. Men om man säger något om sossar så är de inte intresserade av att försöka prata för sin sak utan istället hackar de omedelbart på den aktuella personen. Se bara ditt inlägg ovan, "vad är det med dig".
Några dagar efter valet kontakta en från OBS mig. Hen gillade en kommentar även om hen inte upplevde den om bekväm. Hen ställde en mycket bra fråga (istället för att hacka och nedvärdera mig). Vad kan vi i OBS göra bättre tills nästa val? Det är en fråga som jag hittills inte sett en sosse komma med. Men jag kan svara på den ändå. Bete er inte som att väljarna är era fiender bara för att de har kritiska frågor och kommentarer. Prata för er politik stället för att nedvärdera väljare OCH politiker med annan färg.

Jag har inget emot något parti på Åland och bekänner igen partitillhörighet. Till skillnad från vissa personer i ditt parti kallar jag heller ingen politiker för rasist eller främlingsfientlig. Som de flesta ålänningar röstar jag på person och inte parti. Sen spelar det ingen roll om denna person är röd, blå, grön, gul, muslim, kines eller har betalat TV avgiften.
Däremot undrar jag om vissa politiker är de rätta personerna att leda Åland när de inte klarar av att respektera andra personers avvikande åsikter eller tar jobber bara för att få makt. (Tex en politiker skrev på sin hemsida "Att jobba som lagtingsledamot kanske inte är så roligt alltid men man har en möjlighet att påverka")

Annars kan jag rekommendera den här sida.
https://www.facebook.com/Dude-its-just-face-book-Dont-take-it-so-seriously-106695302696683/

Trevlig helg!

Göte sa...

Johnny du har varit en av mina absolut bästa vänner och en person som betytt otroligt mycket för mig. Vi har upplevt mycket gemensamt och förbaskat roligt, I våras försökte jag ha en dialog med dig på Messenger men kom ganska fräna kommentar sen och när jag försökte förklara för dig så kom det att jag skulle ha förlöjligat dig. Det gick inte sen Johnny att vara vänner på fb. Jag har aldrig nedervärderat någon Johnny.
Att vi sen ser väljarna som fiender så stämmer inte, men när en barndomsvän som du mer ser mig som en politiker som skulle nedvärderat dig när jag försökt förklarat något för dig så tyckte jag att då behöver vi inte vara vänner på fb längre. Du var där som en vän Johnny. Däremot så det jag inledde min förra kommentar kan vara lite onödigt men jag blev rätt så irriterad Johnny på att jag skulle ha frun att följa dig på fb åt mig. Men nu behöver du inte vara orolig över det för frun tog nyss bort dig som vän på fb.
Men om det känns bättre kan jag be om ursäkt och krya på dig från din förkylning Johnny.

Allt gott i framtiden.

Johnny Karlsson sa...

Göte, kan ej komma ihåg vad denna sk dialog på messenger skulle ha handlat om. Var nog inte mycket på messenger i våras då jag inte var på Åland utan arbetade minst 12 timmar 7 dar i veckan. Kan ej heller hitta något i historiken. Beklagar om du nu har tagit åt dig av något som tycks ha hänt för över 6 månader sen.
Om du uttalar dig som politiker så svarar jag en politiker. Om du kontaktar mig i egenskap av en personlig vän så svarar jag dig som en personlig vän. Kan däremot inte komma ihåg att du skulle ha haft kontakt med mig de senaste 10 åren...

Angående mina fb inlägg vill jag bara upprepa. Det är inget som jag har uppfunnit för att svartmåla dig eller sossar vilket du tycks tro. Alla får sin del oberoende av yrke, partibok, nationalitet, eller religion. Alla inlägg är från media och fb som jag sjävklart har lagt till en kommentar eller två om. Om du och övriga politiker har blivit rätt citerade vet jag ej och ärligt talat så bryr jag mig inte heller eftersom jag inte anser att fb skall tas på 100 % allvar.

Däremot lade jag upp en notis från Ålandstidningen på min fb sida om vilka som kom in i lagtinget som ersättare. Med kommentaren att följande kom in på ett bananskal. Som bekant var det inte bara sossar som kom in som ersättare så det var definitivt inget personligt. Några dar senare kom det en kommentar om det på din blogg. Inget fel i det men det var uppenbart att du hade läst mitt inlägg trots att vi inte finns på varandras fb lista. Det fann jag mycket ironiskt, skrattade gott åt och tyckte ditt inlägg var intressant. Nej, jag är inte och har aldrig varit orolig att Sonja skulle följa mig på fb, då skulle hon inte ha varit kvar... Tråkigt att hon också tycks ha blivit sårad av detta.

Det jag skriver på min fb sida står jag för men som sagt anser jag att fb är mer ett nöje och i mitt yrke ett bra sätt att hålla kontakt med kolleger och bekanta världen över. Definitivt inte en källa som ska tas på fullt allvar. Alla nyhetsinlägg tar jag också bort efter några dagar eftersom de då inte längre är aktuella och fyller någon funktion.

Simma lugnt