måndag, september 07, 2015

Ibland är lösning enkel

Med anledning av mitt förra inlägg så kunde jag inte hålla mig från att leka med rubrikerna. För ibland så får man som man vill. Vi har debatterat ordningslagen i lagtinget idag. Det fanns ett förslag i ordningslagens 4§ där man skulle tillåta att dricka alkohol i parker och allmänna områden. Så man skulle släppa drickandet fritt.
Det var så jobbigt för polisen att springa och bötfälla eftersom det nu är förbjudet och man skall ge böter för det. Ett annat av argumenten så var ju att "man måste ju få dricka lite om man vill ha en picknick" var vissa av kommentarerna i remissdebatten.
Nå jag har aldrig sett det som ett problem och jobbat för att det fortsättningsvis skall vara förbjudet. I remissdebatten så sade jag " att man kan tillåta dricka på vissa platser vid vissa tillfällen". Det blev nu ett enat utskotts förslag.
Så det som jag nämnt vid olika tillfällen och då inte föll i god jord så kom sen från ett enigt utskott och då var det ett bra förslag som t.o.m. minsistern kunde leva med.

Så ibland är lösningen enklare än vad man tror det är bara skillnad vem som lägger fram det :-)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är skyldig mig 72 mark för öl som jag köpte ut åt dig från Ringvalls när du var minderårig...hittade kvittot idag samt ett foto jag tog...brottet är preskiberat...kommer till valstugan vid tillfälle...o hämtar pengarna...11 e blir bra...

Anonym sa...

Ja jävlar, nog ha väl Göte tagit sig både en och annan sup på allmän plats?! Både före och efter han blev sosse politiker!