onsdag, januari 27, 2016

Kommunen bästa i fokus

Hänt mycket de senaste veckorna men tyvärr inte här på bloggen. Sprungit på många möten och en del kommunala uppdrag och arbete har det blivit den senaste tiden. Bl.a. nu så har jag avslutat en 10 år lång period som ordförande i både omsorgs- och socialnämnden.
Det har varit intressanta år och hänt mycket. Både positiva händelser och stora utamningar har det varit under åren. Jag har varit med och utvecklat socialkansliet till vad det är idag. Även utbyggnaden av äldreomsorgen där vi bl.a. byggt ut serviceboendet och nu är möjligheterna till ett aktivare äldreboende stora.
Men nu är det nya utamningar framför mig. Igår blev jag vald till kommunstyrelsens ordförande de närmaste två åren.
Ett stort och ansvarsfullt uppdrag som jag har stor ödmjukhet inför. Känns smickrande att jag själv inte valde det, utan att de andra partierna ville ha mig på den stolen. Jag kan erkänna att mina planer för denna mandatperiod var helt annorlunda. Men samtidigt så ser jag det politiska arbetet i vår lilla kommun på runt 1030 invånare så ser jag att vi jobbar gemensamt för kommunen bästa. Sen visst kan man se olika på sen vad som är bäst för kommunen och vad man skall erbjuda kommuninvånarna. Men viktigt ändå att man inte tar olikas åsikter som något som stärker debatten och att det inte blir dålig känsla bara för att  man har olika åsikter. Om ca ½ timme har jag mitt första möte med kommundirektören och sen gäller det för mig att jobba framåt för kommunen bästa.
Men en stor stolthet att som socialdemokrat så en så stor tung post i en liten landsbygdskommun. Vad jag minns så är jag den första ordf. i kommunstyrelse på landsbygden på Åland. Tror Jomala haft det men sen kan erinra mig att det annars suttit en socialdemokrat på en sådan stol.
Visst är jag stolt över det för partiets skull men samtidigt så ser vi inte partitillhörigheterna som så centrala i vår kommun. Vi jobbar bra över partigränser för kommunens bästa. De 6-7 senaste åren så har vi inte haft råd med partipolitik utan jobbat gemensamt för att ge så bra service till invånarna som möjligt. Bättre att kommuninvånarna känner att vi jobbar gemensamt för dem än har prestige mellan partierna.
Så sen 2009 har nog partipolitiken varit av sekundär betydelse  i kommunen och vad vi har råd med för service det primära.

fredag, januari 01, 2016

Gott nytt år

YES nytt år med nya möjligheter. Nu är det 2016 som är här. Jag tycker det skall bli ett intressant år. Visst har jag också mina nyårslöften som många andra. Men det viktiga där är att jag skall ta mer vara på mig själv. Mer tid för träning, mer umgås med familjen och lite hinna vila upp mig mer också. Nu känns det bra och jag tror på detta år som ett Götes år. ta vara på er vänner och givetvis så önskar jag att detta blir även ert år.