lördag, februari 26, 2011

Bilder






I vänta på lunch



En fantastisk vecka.

Nu kan man säga att familjen Winés första riktiga sportlov är över. Med att kalla det för det första riktiga sportlov menar jag att det är första året vi har skolbarn och vi måste då se hur vi skall lösa det med lov från skolan.
Nu blev det så att vi tog oss råd att fara på skidsemester. Som jag skrivit tidigare så blev det Lindvallen och Sälen från söndag - torsdag. Och det har varit riktigt trevliga dagar i sälenbackarna.

Nu vet vi hur det är och att vad man kan göra bättre till nästa gång.
Men däremot så var vi inte beredda på hur otroligt jobbigt det var. Jag hade hoppats på att hinna jobba lite på kvällarna men jag har varit så trött på kvällarna så jag ville gå och lägga mig betydligt tidigare än vad jag tänkt mig.

Kul att se barnens utveckling under denna vecka.

Johannes då som gick slalomskola på förmiddagarna och snowboardskola på eftermiddagarna. Blev lite stressiga dagar för honom, och eftersom han klara slalomen bättre än snowboard så åkte han mer slalom och då blev snowboarden lidande.
Men ändå när jag frågade på vägen hem vad som varit mest speciellt sa han " snowboarden, för jag klarade nästan hela vägen upp i liften sista dagen".
Han hade jättesvårt att åka upp liften med snowboard men han gav inte upp utan försökte om och om igen. Men sen såg han sina framsteg vilket då var det mest speciella under veckan.
Själv var jag imponerad över hur duktig han blev på slalom unde de här dagarna.
Alexander så är vår egen lilla chef. Det han bestämmer sig för så är otroligt svårt att ändra på. Efter skidning första dagen så vägrade han totalt andra dagen. Då kan jag erkänna att jag blev hängig och trodde att vi inte skulle få han och skida mer under dagarna i Lindvallen. Men frun lyckades övertalan honom tredje dagen och sen skida han de två sista dagarna. Men då måste man hitta olika hopp som han skulle hoppa i. Som ett förtydligande så skida han inte själv utan vi hade honom i en säle.

Frugan så skida också och det som är fantastiskt kul att hon gillade det för då innebär det att chanserna till att det blir fler skidresor.

Fredagen så var vi till Fyrishov och simma för att vara lite snälla mot våra ömma muskler och det var riktigt skönt att simma lite och bubbla i bubbelpoolen så klart.
Nu är veckan i stort sett slut och det har som jag skrivit tidigare så har det varit en fantastisk vecka som jag gärna gör om.


Ha det bra.

tisdag, februari 22, 2011

Firar sportlov

Jaha då har familjen Winé varit i Lindvallen i två dygn. Och det har varit toppar och dalar som det det skall vara i fjällen :-)
När vi kom upp i söndags så skulle ha varit något som man skulle kunnat tro att Lasse Åberg regisserat.
Då tänker jag på sällskapsresan - snowroller. Alltså vilken cirkus när man kommer till ett så stort ställe som Lindvallen, bara att hitta där man skall lösa ut skidor och stugor blev några gånger fram och tillbaks mellan de olika byarna.
Men vi har fått en stuga så vi har sovit varmt. Men skidmöjligheterna här är ju fantastiska med alla sorters backor och även fina längåkningsspår finns det.
Men här har detbara blivit skidåkningen i backarna.
Johannes går på slalomskola på förmiddagarna och snowboardskola på eftermiddagarna. Slalomen gör han mest framsteg i medan det går lite tyngre på snowboardbrädan.
Alexander yngste sonen testa på att åka utför igår, men idag var det total vägran. Så på förmiddagen idag var jag med honom på området för samtidigt skulle man ju se till att Johannes kom till sin sin slalomskola.
På förmiddagarna har frugan sin slalomskola så då blir det för mig att ha koll på grabbarna. Däremot så märker jag att det här hurtiga liver för familjen Winé tar på och vi är lite trötta och lättretliga.
Så Johannes lego som han köpt kan framkalla känslor.

Men vi får tid tillsammans utan stress och det är nog ändå det viktigaste.

Ha det så bra.

torsdag, februari 17, 2011

Åländska attacken

Börjar kännas som jag hakat upp mig med att be om ursäkt att jag inte hinner blogga oftare. Men mitt liv är stressigt just nu. Men jag skall försöka varva ner om ett dygn. För då borde väskorna vara packade och bara väntas på att bäras till bilen. För på lördag så drar familjen Winé mot Sälen för en kortare skidsemester. Då skall det bli familjen som gäller helt och hållet hela veckan. Inget jobb, ingen simning, bara vi. Ja blogga skall jag försöka hinna med också :-) Just nu skulle jag vilja skriva en hel del men klockan är mycket och jag är trött så jag bör börja gå och lägga mig. Men jag vill nog skriva av mig lite först. Jag har idag varit på den drogparlamentariska gruppen och jag börjar bli frustrerad på hur dåligt vår parlamentariska grupp sköts. Det är ett hån och jag förstår egentligen inte varför jag pliktroget går dit varje möte. Men idag fick jag bekräftelse på att jag har gjort mycket rätt i under den tiden jag satt i lagtinget.
Idag hörde vi lite folk och flera av dem berömde projektet "rensa Åland" som var 2006 med den förra regeringen bestående av socialdemokraterna, FS och centern.

Lite roligt är det eftersom en av dem som kritiserade mig mest i lagtinget för projketet rensa Åland sitter idag som ordförande i den drogparlamentariska gruppen. Men jag har fått mig i tidningen nyligen att jag inte skall skryta så mycket.

Men nu ser jag mest fram emot att vara den åländska attacken i backarna i sälen.


Ha det bra.

måndag, februari 07, 2011

Viktigaste är attityden

Verkar som det är måndagar som är min bloggdag. Jag skall bättra mig och börja skriva oftare, förra veckan var tuff med mycket extra timmar. Jag räkna på skoj ihop timmar som jag jobba förra veckan och det blev 60 timmar sammanlagt. Det som drar upp timmarna också att jag var och reste med en ungdom och då var borta ett dygn. Men jag räkna inte med tiden jag var på hotellet för då var jag ensam och kunde vila upp mig. Men jag lider inte för jag vet att jag snart får lite längre ledighet med familj. Men det som gör att jag bäst orkar med att jobba så mycket är att jag trivs med mitt jobb och då orkar man med tuffare veckor. För sen förra veckan var det också simträningar och invigning av Tallgården.
Det jag lider lite med är att jag nu inte hinner träna själv mina 4 pass i veckan just för att det är mycket med jobbet och simträningar.
Men jag jobbar på det t.o.m. så pass att jag gått med i toppform 2011 som skall bli att jag måste känna större press på mig att ta vara på mig mer.
Jag lider inte men jag vill vara i bättre form än vad jag är idag.
Jag blev att skratta för mig själv förra veckann när jag satt i bilen på väg på jobb och jag helt plöstligt skriker ut i bilen " jag älskar mitt liv". Efteråt var jag ganska stolt över det för trots att det på olika sätt blåser lite lätt kring mig så har jag en positiv attityd till mitt liv och det är det viktigaste.
Orsaken till att jag mår så bra är nog att det har blivit mer harmoni i familjen och är det bra så får det blåsa lite.

Ha det bra.