torsdag, februari 28, 2008

förändringar i ens liv

Jaha nu har jag då arbetat mitt sista arbetspass hos fältarna på 8 månader för kl.20.00 slutade jag och imorgon har jag tagit semester för jag vill inte fara dit och sitta av tid. Känns vemodigt för jag trivs att jobba med ungdomar men nu får jag göra en annan sak som jag också trivs med nämligen att koncentrera mig 100% på politiken. Jag har haft ett litet dåligt samvete hittills för jag skulle ju ha velat ge mer tid till politiken men dygnet har inte räckt till. Så nu blir det koncentration på att börja fundera på hemställningsmotioner. En hemställningsmotion är en lagtingsledamots förslag att lagtinget skall hemställa om en att man vill få något ändrat. Så har någon något förslag så hör gärna av er till mig så kan det vara en idé som jag tycker är bra och köper då så att säga.
Så hör gärna av er med ideér och tips.
Ha det bra

onsdag, februari 27, 2008

Vem är skolan till för ?

Jag brukar på tisdagkvällar se på programmet 9A och det är en dokumentär i 12 avsnitt där
en niondeklass på en av Sveriges sämst presterande skolor får under en termin sina ordinarie lärare utbytta mot några av landets främsta lärare.
Målet är vansinnigt högt ställt, i slutet av terminen ska klass 9A vara en av landets tre bästa. Men det jag börjar fundera är att varför går en skola med på sånt här. Inte tror väl skolledningen så illa om sina lärare att om man byter ut dem mot extremt dukiga lärare så blir den klassen då en av landets tre bästa. Om det skulle bli så att de mot min förmodan skulle lyckas att bli en av landets tre bästa så snacka om att det finns vissa lärare som är har ett självförtroende som rasat.
Men om de inte klarar av det så hur kommer de här eleverna att att ställas i framtiden ? Jaha ni var de elever som var de hopplösa i att lära.
Men om man skulle gjort det här bättre enligt min mening så skulle man väl kunnat ha ett mer realistiskt mål än att bli bland de tre bästa. jag har inga fördomar eller något men om det finns elever som inte vet i vilket land Londom ligger och de går i 9:an så borde de rimligtvis inte klara av att bli bland landets tre bästa. Jag har aldrig riktigt jubla över svenska skolsystemet men lyckas 9A med detta så har Sverige verkligen en hel del att jobba med att utveckla sin utbildning.
Men är skolan till för att man skall sitta hemma i soffan och disskutera exempelvis en mamma som tycker att det är okej att man inte läser läxor hemma. Eller se på killen som inte varit med på gympan sen åk 2.
Låt elever vara elever och håll TV underhållningen utanför skolan. Det är ändå jobbigt att växa upp i högstadieåldern och ta steget mot vuxen världen. Då skall man inte behöva bli bedömd av nästan en miljon tv tittare. Visst är jag imponerad av lärarna och deras sätt att lära ut, men kan man då inte istället ha ett program där elever bedömmer lärarna och deras pedagogik då om man skall göra TV underhållning om skolan och utbildning. För annat än TV underhållning är det inte och på vems bekostnad ärden underhållningen ?
Ha det så bra.

tisdag, februari 26, 2008

Idrott på allvar eller...?

Större delen av min fritid går åt till idrott det måste jag erkänna. Jag vill gärna träna själv gärna en timme per dag, sen tisdagkvällar tränar jag SIF simmare. Men sen kommer tv-idrotten. När jag var runt 10 år så märkte jag att mina kompisar i skolan hejade på lag som Liverpool, Manchester United, Arsenal, Nottingham forest, Hammarby, Leksand, Djurgården och AIK var lite av de lag som nämndes. Ingen nämnde lag som HV71 eller GIF Sundsvall t.ex men de tror nog jag inte att någon hejar på ändå. Okej att se på idrott när jag var liten var inget bekymmer hemma för min pappa såg på idrott om det sändes. Så då var det bara att hitta rätt lag som passar mig. Men jag hade en i klassen han visste mycket om fotboll, och han nämnde Liam Brady så jag kolla in han i tipsextra som kom på lördagar och de pratade mycket om honom där. Sen blev det Arsenal. Nå Brynäs och Malmö FF har också sin historik från slutet av 70-talet. Men poängen i mitt inlägg idag att jag annser att åläningar som håller på lag i Sverige och England så har ju inte den här patriotiska hejandet med att man just är därifrån. Varför jag nu nämner är ju att läser man elitserietabellen i hockey så ligger ju inte mitt Brynäs i pangläge. Men på senare år så har jag märkt att det finns annat i livet än t.ex Ove Molin och Tommy Sjödin (Brynäs spelare) på vintern eller Niclas Skoog och Hasse Borg ( spelare och sport- och marnadschef i Malmö FF )på sommaren.

Men även om det går dåligt så håller man ju på sitt lag och givetvis så gjäds man ju åt framgång. Men sådan patriot att man skulle låta det gå ut över en god vänskap så allvarlig tror jag inte att det kommer att bli.
Därför vill jag ödmjukt önska alla lag i elitserien lycka till och SNÄLLA du kan inte du hålla tummmarna för mitt Brynäs under de sista 5 omgångar så jag slipper bli förödmjukad i en kvalserie.
Blir för tufft om Mora, Leksand och Brynäs skulle spela där. Jag vet inte om pumpen pallar en sån nervpress.
Så lyckas mitt Brynäs hålla sig kvar i elitserien så tar jag inte det så allvarligt om vilket lag som tar SM guld. De får fast komma från Timrå, Göteborg, Jönköping eller Södertälje.
Men det viktigaste är ju trots allt att min familj, släkt och alla mina vänner får vara friska, för att hålla på ett lag är ju ändå bara underhållning så länge man inte själv är alltför involverad i föreningen.
Ha det bra.

måndag, februari 25, 2008

Det blir inte alltid som man vill

13 februari så skrev jag ett inlägg om att mitt kontor skulle bli klart med bokhyllor och arkivskåp till vecka 9. Nu tyvärr är det vecka 9 okej arkivskåpet är uppe men bokhyllorna ligger som när jag kom hem med hem 8.2. Känns som luften gick ur när arkivskåpet blev klart så något har jag fått klart men sen som en sa åt mig att du behöver nog vara hemma om du skall få ihop dina bokhyllor. Men till vecka 11 skall jag ha de nya bokyllorna uppe.

söndag, februari 24, 2008

En underbar dag

Idag har jag haft en underbar dag. Först imorse så vakna man och tog det lugnut ingen stress att någon skall iväg någonstans. Eftersom sen jag är en social person så hade jag inget emot att vi har haft gäster här så vi alla 8 åt en morgonfrukost och tog det lite lugnt. Sen förberedde jag lunchen och efter det så for jag iväg på en 10 km joggingtur. När jag var klar med det så for jag och Johannes iväg på ett 9-års kalas och efter det så var jag och Johannes till Mariebad och hade jättekul tillsammans. Det enda jag kanske saknade idag så kanske var att det skulle varit snö. men varför reta sig på något som man inte kan påverka när jag istället kan njuta av det roliga jag upplevt idag.
Ha det så bra

lördag, februari 23, 2008

ÅHS satsar på förebyggande

Nu kan jag med ett stort leende på läpparna avsluta min tid i ÅHS styrelse. Jag har suttit som ordinarie i ÅHS styrelse sen våren 2005 men nu känner jag att tiden inte räcker till att kombinera allting och jobbet i ÅHS styrelse är arbetsdrygt och därför har jag tackat nej till en fortsättning där. Efter att ha varit bortrest så läser jag ifatt mig i veckan som gått och där står det i en av våra lokala tidningar att ÅHS nu satsar på en dietisttjänst. Det är bra att man nu i den offentliga sjukvården också väljer att satsa på att förebygga livsstilssjukdomar. Orsaken till att jag lite tar åt mig av äran så är att jag bjöd hit dem från diabetesförbundet att berätta om deras projekt Dehko 2000. DEHKO 2000–2010 är Finlands nationella diabetesprogram. Programmet förebygger typ 2-diabetes och senkomplikationer vid diabetes, utvecklar vården och behandlingen, förbättrar vårdkvaliteten och stöder egenvården av diabetiker.
Och efter det mötet så tycker jag att det har utvecklats inom diabetessjukvården hela tiden. Vidare under min tid i ÅHS styrelse så lyckades jag också vara med att få patientavgifterna sänkta och då framför allt rejäla sänkningar inom högkostnadsskyddet. Blev en sänkning för personer över 65 år från 450 euro till 125 euro. Fredagen 29 februari så är det troligtvis mitt sista ÅHS styrelsemöte för min del och det är med en stor stolthet jag ger vidare till min efterträdare.
Vem säger att inget händer inom politiken, inte jag men däremot skall man ha tålamod och en smula taktik även där.
Ha det bra.

fredag, februari 22, 2008

Kärt återseende

Ikväll gjorde jag något som jag faktiskt tyckte att var kul, jag hoppade in och tränade ÅIDs elitsimmare ikväll.
Sen jag slutade som aktiv simmare som jag tror var 1989 så har jag varit simtränare förutom 4 års paus då jag var tränade innebandylag. Men sen hösten 1991 så tränade jag tävlingsimmare på en hög nivå fram till 1999 och efter det ett inhopp som assisterande åt Anders i ett år och det har varit roliga år med mycket minnen.
Nu råkade sig så att båda ÅIDs simtränare har bokat resa så jag lovade att hoppa in nu fredag och lördag.
Det var faktiskt kul att få komma in som en vikarie och dra en träning. Men det räcker nog för mig att få hoppa in för jag måste erkänna att jag har en stor respekt för simtränare och all den tid de lägger ner. En elitsimmare så ligger på en träningsnivå mellan 12 - 20 timmar i veckan så skall man då träna dessa så skall man nog ägna all sin fritid åt dem.
Jag tror faktiskt inte att hur mycket tid elitsimmare lägger ner men som jag brukar säga att simning på hög nivå är inget intresse, mera en livsstil.
Imorgon så skall jag träna elitsimmarna igen, sen går jag nog ner till mina simmare som är i 11-års åldern och simmar för sitt eget intresse nämligen en kväll i veckan.
För man har ju familj också.
Ha det så bra.

torsdag, februari 21, 2008

Tacksamhet


Kom hem inatt från skidresan och idag har jag varit hemma med den yngste som legat sjuk flera dagar och därför så hade vi han hemma från dagis idag ja även imorgon så får han vara hemma. Men jag slapp iväg på en l0 km länk idag och det är en otroligt skön känsla när man är ute och springer för då när man springer så är tankeverksamheten på topp när man är ute och springer.

Men en av mina tankar idag så rörde sig om tacksamhet. Mycket som man ibland utnyttjar så glömmer man ibland bort hur bra det är att man har det. Idag rörde sig de tankarna om tacksamhet till min mamma. Hur hon orkar ställa upp och komma och passa barnen när någon av dem är sjuka. Som idag skulle jag inte ha kommit iväg på länk om inte hon kunnat och velat vara barnvakt. Och eftersom jag vet hur bra jag mår av att komma iväg och springa så är jag idag jättetacksam.

Men om jag sen då är mindre egoistisk och tänker när jag var på skidresan och båda barnen var sjuka vilken tur att hon då kunde ställa upp. För min fru har också ett jobb som hon vill sköta och har man aktiviteter men barn så vill man ogärna ställa in de för barnen blir ju så besvikna då. Därför så vill jag med detta inlägg ge det som ett öppet tack till min mor med en stor kram och säga att " jag kanske inte alltid visar det men tack för att du alltid ställer upp även om det bara är struntsak som att jag skall på länk så ställer du upp och kommer hit och passar barnen så TACK MAMMA".

Så jag vill också påminna dig som läser detta att visa tacksamhet till dem som hjälper dig, för tänk hur det skulle vara om du inte hade den hjälpen.

Ha det så bra.

lördag, februari 16, 2008

SPORTLOV

Hej på er imorgon bitti så far jag iväg på fältarnas skidresa och jag är nog helt övertygad om att jag inte kommer att få möjlighet att att blogga därifrån vilket är synd. För jag skulle ha säkert mycket om att berätta om mina turer i backarna. Men på torsdag skall ni få läsa hur underbart jag haft det på resan. Så Säfsen akta er i backen för nu kommer finska attacken.
Ha det bra.

fredag, februari 15, 2008

Hej du vinterland

Jag har jublat förut om att det kommer snö och drömt om riktig vinter. Men det tänker jag inte göra nu för då börja det väl regna igen. Sen så insåg jag att sett mig slagen i kampen om Tone så jag tänker inte spå om vädret. Men nu är det -4 grader och det kommer ner lite vitt så man kanske kan drömma om en vit helg eller ett vitt sportlov. Nu skulle jag då ha hoppats att om det är snö imorgon och då att jag och barnen skulle ha kunnat vara ute och leka. Men så blir det nog inte i alla fall för äldtse sonen Johannes ligger i 39 graders feber. Och tyvärr så vågar man nog inte hoppas för mycket att snön skulle ligga kvar nästa helg. Så barnen och jag skulle få en pulkdag men om det blir av så återstår att se. Själv så kommer jag att fara till sälen och snön söndag - onsdag, men då är det ju inte med de egna barnen.
Ha det bra

Alla hjärtans dag

Igår var det alla hjärtans dag men den kallas ju bl.a. i Finland också för vändagen som jag tycker är viktigt att uppmärksamma. Att ha vänner är av stor betydelse och man då måste få vännerna att förstå vad de betyder för en är viktigt. Därför borde man kunna ha tid att prioritera sina vänner just den 14/2. Själv hade jag väl inte tid att att kontakta alla mina vänner igår men just 14/2 så hade vår äldste son dopdag och där har jag ett tillfälle att kunna samla vänner men då måste jag bli bättre att prioitera.
Men jag skall inte klaga för jag hade av allt igår så hann jag vara med hela familjen och jag träffade en vän som betyder mycket för mig. Det var inte lång stund vi träffades men det viktiga är att man vet om att man finns och kan hjälpa varandra.
Ha det bra.

onsdag, februari 13, 2008

Prövningar får en att växa....

Jag tror att det finns en mening med allt som händer. Därför tror jag att jag personligen har lättare att klara av de prövningar som livet ger. Genom de prövningar som vi går igenom växer vi och blir mer ödmjuka. Men sen kom de stora prövningarna och då tänker jag på IKEA möbler. I förra veckan var jag till IKEA och köpte tre möbler två bokhyllor och ett arkivskåp till kontoret. Idag började jag med arkivskåpet lite före jobbet och lite efter jobbet och sen är det väl klart. Trodde jag ja, det kommer nog att ta en tid innan mitt arkivskåp blir klart tyvärr och sen då så har jag bokhyllorna kvar.
På söndag far jag med 20 ungdomar på fältarnas skidresa och jag hade ett mål att jag skulle ha arkivskåpet och bokhyllorna klara men så blir det nog inte. Men innan vecka 9 så skall mitt kontor vara klart hoppas jag. För stora förhoppningar är halva lyckan. Ha det så bra.

tisdag, februari 12, 2008

Lättad men ingen glädje

Jag har sen den 1 november 2007 kombinerat uppdraget som lagtingsledamot. och att jobba som fältare. Det innebär att jag från den 01.11.07 - 31.10.08 jobbat 70 % som fältare och från 01.02.08 jobbat 100 % som fältare. I januari fick jag beskedet att jag skulle jobba som fältare antingen 100 % eller ingenting så då beslöt jag att det inte går att kombinera och ansökte om tjänstledighet. Socialdirektören ansåg att jag inte skulle bli beviljad tjänsledighet men jag har då lämnat in ett rättelseyrkande som socialnämnden tog upp ikväll och jag har nu fått besked om att socialnämnden beviljat mig tjänsledighet fram till 01.11.08. Jag borde kanske bli lycklig men jag känner ingen glädje tyvärr. Jag känner mig att jag lite sviker kollegor men samtidigt så har jag också känt att jag bara kan vara på ett ställe samtidigt. Men det är ett jobbigt beslut för fältarjobbet är så kul så det är svårt att slita sig från det. Sen är ju det så underbara kollegor men det är nog bäst för alla om jag koncentrerar mig på en sak istället för att spinga runt med ett dåligt samvete hela tiden. Det är nog så att att man bör nog bromsa upp och se sina begränsningar innan man rasar ihop.
Sen är jag en person som vill göra ett bra jobb och jag känner nog att jag sällan kunnat vara 100 % närvarande i tankarna hos lagtinget. Jag är inte missnöjd med jobbet jag gjort där men däremot känner jag att man alltid kan lite bättre.
Men än en gång så är jag nu lättad att från den 3 mars kan koncentrera mig på politiken och familjen.
För det viktigaste är nog min underbara familj nämligen min fru Sonja och de härliga vilddjuren Alexander och Johannes de kanske hinner träffa mig nu lite ännu mer.
Mycket kan jag offra men inte min underbara familj som jag älskar av hela mitt hjärta.
Ha det så bra.

måndag, februari 11, 2008

Pappa och son dag

Igår hade jag och äldste sonen Johannes en pappa och son dag. När vi äntligen vaknade till så bakade vi muffins till knytkalaset som vi skulle fara till på eftermiddagen.Sen på eftermiddagen så for vi till ett knytkalas, till en av Johannes kompisar från dagis. Det intressanta är att jag visste inte riktigt var de bodde men Johannes 4 år säger "där bor han pappa" men int kände jag igen bilen som stod på parkeringen så jag ringer till dem och frågar, gissa var de bodde !!! Just i det huset som Johannes nämnde.
Men ändå så måste pappa kontrollera. Så då lärde jag mig att lita mer på sonen för han har fasen mer koll än vad man tror. För vill jag att han skall växa så bör jag nog lyssna mer på honom.
Samma sak som tränare så en idrottare blir sällan bättre än vad tränaren tror. Därför är det viktigt att man inte begränsar barn, utan ger dem mer tillit.
Jag och Johannes hade en bra dag och jag tror att det är viktigt att han fick göra något ensam utan lillebror för en gångs skull för han blev ju riktigt glad sen att få träffa lillebror sen när han kom hem. Och så är det ju att det man har runt sig hela tiden så saknar man inte. Men sen om man är borta från det så märker man att man saknar det. Så var det lite med Johannes och tankarna kring sin lillebror.
Ha det så bra.

lördag, februari 09, 2008

Fullt upp

Nu har jag varit frånvarande här igår för jag var till stockholm igår på en konferens om olika bahandlingsmetoder samt skador om cannabismissbruk och det var intressant mycket intressant. Sen var vi fältare dit för att höra om att att jobba förebyggande för det men den föreläsaren var sjuk.
Extra intressant var presenationen om cannabisprogrammet och vill man läsa mer så gå in på följande länk om ni vill veta mer.http://www.stockholm.se/Extern/Templates/Page.aspx?id=188009.
Sen idag så har jag varit på simtävlingar med mina simmare i mariebad och OJ vad det är kul att fara på tävlingar med dessa yrväder. Jag njuter varje sekund med dem. Det är inte på yttersta allvar utan det viktiga är att vi har kul. Men de kan bli nervösa också och jösses vad man kan bli tankspridd. Men de tjejer jag har som är i 11-12 års åldern är underbara att vara med. Hur det gick ? Jo alla kom i mål och alla for hem med ett leende och det är nog det viktiga för mig.
Men visst blir jag också glad över framgångarna i FM i Esbo och det är verkligen medvind i åländsk simning nu.
Nu skall jag gå och slänga mig i duschen för snart skall vi fara till bekanta och äta kräftor :-)
Ha det så bra.

torsdag, februari 07, 2008

Politiska tankar

Jag har två funderingar som jag tänker skriva av mig idag. Idag eftermiddag så hade Ålands kommunförbund en utbildningsdag om kommunal beskattning och nya landskapsandels systemet.
Med nya landskapsandelssystemet så är det så att kommunerna får mer för drift nu men inte pengar istället för investeringar. Men det är inte det som jag tänker på med det nya landskapsandelssystemet utan mer att alla kommuner delas i olika bosättningsstrukturgrupper genom invånartäthet. Men borde man inte också se på kommunernas skattesats. Vad har kommunerna för kommunalskatt idag ? När man ser vad de flesta kommuner har för skatteprocent så ligger de flesta kommuner på 17%. Ändå tvingas vissa kommuner ha en skatteprocent på 18,50 för att klara av bra skola, omsorg och den sociala service i kommunen. Sen kan 7 kommuner glida och ha runt och ha en skatteprocent på17,0 eller lägre. Med det vill jag säga att den komunala skattesatsen också borde beaktas när man skall få stöd från landskapet. Varför skall små kommuner jobba med att hålla ihop sin eknomi när det inte är lika disciplin i alla kommuner.
Sen avslutningsvis så är det här med politik lite konstigt ibland. Jag fick våren 2007 rejält på pälsen i plenum av en liberal lagtingsledamot över att inte föreningen "fri från narkotika" fick så mycket pengar som de då sökte. Och annat skulle det vara om liberalerna skulle få bestämma. Nu får de vara med och bestämma men ändå fick inte föreningen mer pengar. Det är lätt att stå och skrika och inte ta ansvar. Men ibland så är inte minnet så långt tydligen. Finns ett ordspråk som heter "den som blåser upp sig förlorar snart luften".
Ha det bra.

tisdag, februari 05, 2008

kommentarer från sagofarbrorn än en gång

Nå nu retar jag upp mig igen på sagor. Ikväll så skulle vi läsa saga igen och en ny sagobok och första sagan i kvällens bok är Askungen. Kaxig som jag är ibland eller ytterst sällan egentligen så tänkte jag säga åt Johannes att den kan jag berätta utantill för den har man ju sett på julafton ett antal år. Men nu läste vi bröderna Grims verison av Askungen och där var det inte så sött som när mössen som sydde klänningen åt Askungen. Och sen tappa hon inte skon utan kungasonen (prinsen) hade klistrat lim på trappan eftersom hon tredje kvällen (!!!) skulle springa ifrån kungasonen och klänningen hade hon fått av en vit fågel... Hänger du med? Inte gjorde jag det iaf, varför skulle den inte varit så okomplicerad som disney hade gjort baserad på Charles Perraults version av sagan om Askungen
Och sen så skall man läsa följande meningar i sagan
" på kvällen, då hon var dödstrött av allt arbete, fick hon inte säng att sova i. Hon fick lägga sig på spishällen i askan. Därför var hon alltid smutsig och dammig och de kallade henne därför Askungen".
Eller när Askungen frågar styvmor om hon skall få fara på balen och hade måsta plockat upp ärtor som styvmor slängt ut för att hon inte skulle hinna till balen men hann ändå. Så säger styvmor " Nej Askungen. Du har inga fina kläder och kan inte dansa. Du blir bara utskrattad".
Eller som i slutet av sagan då styvmodern uppmanar sina döttrar att med kniv skära av en bit av stortån och till den andra att skära av en bit av hälen så att skon skall passa just för att bli drottning. Sen sista meninen som skall vara sött så står de om när duvorna försöker hacka ögonen ur styvsystrarna.
Sen klagar man på videovåld !!! Int undra på att världen är som den är.
Ha det så bra.

måndag, februari 04, 2008

Ännu en miss

Jaha där for den drömmen. Först när jag var liten så fick jag höra att jag inte kunde bli kung för jag bodde i Finland och där kunde man inte bli kung.
De erbjöd mig att bli president men det lät ju inte lika fint. Det lät ju nästan som ett kaffemärke. Nå sen fanns ju andra drömmar men en efter en så sprack dom. Min senaste dröm var att bli meterolog och jag testa igår här på bloggen och det gick ju inget bra. För nu är all snö borta. Så meterolog var inte heller min grej tydligen. De pratade om att man skall vara utbildad meterolog för att börja jobba med de andra meterologerna på Sveriges 4:an. Nå jag fortsätter som fältare och lagtingsledamot. Och på min långa fritid så fortsätter jag att träna simmare och vara med i den kommunala politiken. Som meterolog så skulle ju ändå vara ganska trist att jobba där med Tone och de andra.
Men inte är jag bitter på att jag inte blev metrolog igår för jag har ju ett underbart liv, med en underbar familj.
Nu hoppas jag att ni har märkt att min blogg idag skall man inte ta så allvarligt utom det med livet och min familj.
Men inte kan jag ju bara skriva att jag hade fel igår om att vintern är här. För det gör ju inte de riktiga metorologerna heller. De fortsätter som inget hade hänt oberoende om de hade fel eller inte.
Sen börja jag fundera på en annan sak om det här med att Sverige har kung dvs monarki och vi i Finland är en republik. Det är de som kanske gör att Sverige oftast är bättre än Finland i idrott. För monarki låter ju lite finare än republik och det gör att vi egentligen ligger i underläge från början. Men sen är vi bättre då bl.a. i rally och backhoppning och det är ett flyktbeteende vad gör vi inte för att komma undan med äran på topp. Jo kör som f.n och hoppar ifrån stup !!! Konstigt att vi inte är lika bra i störtlopp!!!
Ha det bra

söndag, februari 03, 2008

Nu i alla fall så kommer vintern

Jag har hoppats på det länge men nu tror jag vi får snö en längre tid så nu blir det vinter. Jag har hoppats på det länge men nu igen så tror jag att snön blir här. Jag skulle så gärna velat ha pulkdag med barnen idag så när vi for till stan imorse så packade jag pulkorna i bilen men tyvärr tog mott jobb på sosse kontoret längre än väntat så sen när jag var klar så måste jag packa sönerna i bilen för att lilla skulle få sova.
Så hemresan blev tyvärr med pulkorna orörda i bilen.
Nu börjar jag känna stress ned allt jag vill jag göra. Som att åka pulka med barnen så när jag skall jag hinna med det. Nästa helg har vi bokat med annat och helgen efter så sticker jag på fältarnas skidresa och sen är det mars så man blir lite panik med att hinna ta vara på tiden med snön.
Sen hade jag hoppats hinna fara och skida i Jomala men det tror jag skall få lite tid till om en vecka eller så.
Jösses vad jag vill göra mycket nu men tyvärr är ju redan kalendern redan realtivt full, men jag måste prioritera träningen mer.
Men sen blir det ju lite ljusare nu med snön och då kan man ta vara på dygnet mer.
Ha det så bra.

lördag, februari 02, 2008

Föräldrakraft

Nu fredag och lördag så har jag gått en kurs föräldrakraft heter den. Kursen är var helt ok och idén med kursen är lysande. Vuxna och föräldrar måste ha mer kraft ibland och då kan såna här diskussionsträffar nej förresten dialogträffar ville dom att det skulle heta är bra. Man stöttar varandra ger tips och man får bekräftat att man gör rätt som förälder. Men i alla fall så jag har nu varit anställd hos fältarna sen -93 och hela tiden så har det känts som att fältarna har fått ha en sorts föräldraroll eller att leda in föräldrarna i en falsk trygghet att inte händer något min son/dotter på stan eftersom fältarna finns där. Men vi kan inte och skall inte ha en övervakande roll. Föräldrar skall vara föräldrar. Sen så tror jag mer att fältarna skall stödja och peppa föräldrar i att vara föräldrar. Inga några Nannys men finnas där och stötta i att sätta gränser.
Nu till min fantastiska killkväll som jag skulle ha ikväll med sönerna som e 4 och snart 2 år. Men vi satt en stund och hade det lite mysigt med lite godis och lite Hot rods på bordet. Men sen tog det slut på bordet och då tog det slut på lugnet. Jösses jag trodde de skulle vända upp och ner på hela huset. Det var full fart i två timmar och då kände att nu behöver jag föräldrakraft. Men kul hade vi då inser man att trots att de kan vara lite jobbiga ibland så älskar jag de två krabaterna av hela mitt hjärta. De ger betydligt mer kraft än de tar.
Ha det så bra.